Pověry a těhotenství

Slyšely jste o tom, že by se neměla kupovat výbava pro miminko, když je žena ještě těhotná? Prý až k blížícímu se termínu porodu by se měla pořídit část do porodnice a zbytek až po narození miminka. Hlavně prý kočárek, to je špatné znamení… Jak jste na tom byly vy? Kupovaly jste věcičky až po porodu?

Já u prvního dítěte jsem kupovala kočárek a pár hadříků od kamarádky. A to jsem ještě ani těhotná nebyla. Byla to výhodná koupě, bylo to všechno po jednom dítěti a za málo korunek. Kočárek se mi moc líbil, tak jsem zaplatila a nechala všechno u rodičů na baráku. Slyšela jsem pár lidiček, jak mě varují, že bych to takhle dělat neměla, že to přináší smůlu.
Čtyři měsíce stál kočárek u našich a já zjistila, že jsem těhotná. Těhotenství a porod proběhl v pořádku, já i syn jsme zdraví a vše bylo bez problémů.

U druhého syna jsem byla 3 měsíce těhotná a v inzerátech se mi hrozně líbil kočárek. Manžel nejdřív nechtěl kupovat kočárek takhle brzo, ale každý den jsem o kočárku „básnila“. Pak mě manžel překvapil a po příchodu z práce mi řekl, že se půjdem projít a něco mi ukáže. Šel mi ukázat kočárek z inzerátu. Byla jsem nadšená a hned jsme kočárek koupili. Do porodu byl zase u mých rodičů na baráku. Zbytek těhotenství proběhl sice s malinkými potížemi, ale nic vážnýho. Porod byl v pohodě, zase zdravý syn a oba v pořádku.

Zato kamarádka, té přinesl kočárek smůlu. A dost velikou.
Měla devítiletého syna a otěhotněla. Na mimi se těšili. Začínala třetí měsíc těhotenství a líbil se jí kočárek. Ten den ho koupili a nechali u příbuzných. Za 14 dní měla velké bolesti a o miminko přišli. Za rok to zkoušeli znova a povedlo se. Otěhotněla, ale zase ve třetím měsíci o miminko přišla. To už začali věřit, že je to kvůli kočárku a kočárek prodali. Za další rok a půl znova otěhotněla. Přestala chodit do práce a šla hned na rizikové. Měla za sebou úspěšný 3., 4., 5., 6., 7. měsíc těhotenství a zdálo se být všechno v pohodě. Bříško rostlo tak, jak mělo, bylo vše bez bolestí a problémů. Byl čas na vánoční nákupy a tak se 27.11. rozhodli, že pojedou do Polska nakupovat dárky. Cesta byla 35 minut autem. Prošli velkou tržnici, spokojeně nakupovali a viděli i stánek, kde měli kočárky. Rozmýšleli se a nakonec si jeden kočárek vezli domů. Vždyť ještě měsíc a porodí. Kočárek dali zase k příbuzným a věnovali se vánočním přípravám. Jenže po 14ti dnech, když šla Monika domů, uklouzla a spadla. Zlomila si kotník, jela hned do nemocnice. Měli starost o miminko. Prý je v pořádku, jen se otočilo. Nechali si Moniku přes noc na pozorování a ráno jí pustili domů. Za dva dny ztvrdlo Monice břicho a měla bolesti. Ten den porodila holčičku. Ale bohužel holčička umřela. Prý se při pádu odpojila od placenty a neměla dost výživy.

STALO BY SE TO VŠECHNO,KDYBY KOČÁREK NEMĚLI KOUPENÝ??