O tom, co není normální

Moje kamarádka mi ještě na gymplu vyprávěla o svém velkém triumfu ve školce. Ve VELKÁČÍCH!:) Všechny děti kolem se chlubily! V tomto věku se člověk:) ještě ani nemusí chlubit jen sám sebou:) – počítají se Vám i body za mámu s tátou:) Takže šlo spíše o to, co maminka umí, čím je tatínek, čí maminka je nejhodnější a nejkrásnější…no.. a zkuste v tomto nelehkém slovním souboji vyhrát!:)…kamarádka prý mlčela… ale! Pak přeci jen vyslovila trumf: “Moje maminka voní!“ Zkuste s něčím takovým soupeřit..Je to stejně nečekané jako odzbrojující a v pěti letech těžko hledáte něco, co byste mohli srovnávat s voňavou maminkou:)

Včera jsem uvízla pohledem na letáčku. Opět! Chodím kolem něj už delší dobu.. a vždy mě něco zamrzí. Hodně! Na letáčku jedna velká společnost upozorňuje na svou nadaci, která se snaží získávat prostředky pro děti z dětských domovů. Musím napsat hned na počátku, že proti této/těmto akcím/nadacím/koncertům atd. určitě nic nemám:)…ale čemu opravdu nerozumím (asi nejspíše ani nechci): Proč se většinou (výjimkou jsou snad „Rozum a cit“ a FOD) vybírají příspěvky právě na dětské domovy a neřeší se spíše pomoc dětem tak, aby mohly normálně žít? Normálně – tím myslím jinde než v dětském domově!

Jistě, můžu vyslechnout názory tento současný stav vysvětlující, zdůvodňující…Nicméně to nic nemění na tom, že se jedná o určitou nenormálnost, pardon, napíšu raději abnormalitu (to zní lépe:) Myslím tím hlavně srovnání naší země se zbytkem:) Evropy:( Jaká to asi tak může abnormalita? Abnormalita někoho…něčeho…nastaveného systému? Nebylo by lepší pro všechny, ale hlavně pro děti, kdyby se kladl větší důraz na podporu jejich šance žít v rodině, ať už nějaké nové…nebo na prevenci, aby se do domova prostě nedostaly (pokud to byly důvody např. finanční). Snad po mně nechcete, abych se ptala obráceně – co je tak nenormálního na těch „českých“ dětech oproti dětem z jiných zemí, že tuto možnost nemají?:(:(

Já tedy chlubení – obecně:) – nemám ráda, ale vážně to je fajn pocit! Už jen prostě mít TU MOŽNOST pochlubit se, že právě moje maminka peče ty nejlepší kokina:)..je nejhodnější..krásně voní…no, né?:)