Nahá duše Blížence

Jsem narozená v poslední dekádě a v posledních ranních minutách, kdy se podle moudrých knih rodili „praví“ Blíženci.

Jako malá jsem tohle znamení neměla ráda a nechtěla jsem v něm být narozená. Toužila jsem být Rybou, Lvem, Váhou prostě čímkoliv, ale ne Blížencem.
V uších mi zní moje vlastní otázky „Proč Blíženec? Co je to Blíženec?…Vždyť to nic není!!! Co si pod tím mám vlastně představit?!“
Až jsem trošku odrostla, tak jsem pochopila… Blíženec je ten, kdo má hodně blízko… k čemukoliv a ke komukoliv.

Ukrývá se ve mě mnoho osob… přesně tak, jak se to píše!!! „Je to jak u pohádkového ducha z láhve, když se zavolá, objeví se vždy zcela jiná, záhadná, uchvacující, svůdná bytost.“ O tom by mohl mluvit přítel. Někdy s úsměvem, jindy s nefalšovanou otevírající se kudličkou v kapse :o)
Kdo pochopí ženu Blížence, tak v ní má neskutečně mnoho žen – matku, milenku, manželku, tvořivou a kreativní osůbku… a hlavně velkou usměvavou společnici s velkým srdcem na dlani, vždy připravenou pomoci :o)

Jako dítě jsem byla neskutečně zvědavá. A jako dospělá jsem opravdu neskutečně zvědavá. S věkem se ta moje zvídavost snad zhoršuje.
Pro všechno jsem hned zapálená a odhodlaná. Vše musím vyzkoušet jen proto, abych zjistila, že jsou na světě věci mnohem zajímavější a lákavější.

Za můj „krátko-dlouhý život“ je opravdu malilinko věcí, které jsem dotáhla do úplného konce. I dočtených knížek do poslední stránky je mnohem méně než těch rozečtených. A není to tím, že by mě nebavily. Prostě se vyskytla jiná knížka. A takhle je to se vším… i s mými vědomostmi.

Dokážu si povídat a rozebírat kde jaké téma. Od výroby párátka, až třeba po kvantovou fyziku. Ale jsou to jen „povrchní informace“. Snažila jsem se najít něco, v čem bych byla opravdu dobrá, čemu bych se mohla naplno věnovat. Když už jsem to našla, tak po čase jsem zjistila, že něco jiného je mnohem zajímavějšího a že ta zvolená studie mě vlastně nezajímá. A už jsem se v tom vezla na novo… prostě začarovaný kruh.

V poslední době jsem si často říkala, že tu či onu konkrétní věc opravdu dotáhnu do konce. Přísahala jsem si, dala jsem si to jako životní výzvu, ale – nejde to, prostě to nejde. Ta nová věc je jako obří magnet, který mě k sobě přitahuje.
Strašně dlouho mi trvalo, než jsem na to přišla, že to vlastně nezměním. Protože tohle je mojí součástí, protože tohle tvoří moje „blíženecké“ já!!!

Moje nekonečná fantazie mi dovoluje lítat v zasněných oblacích a nebo ve všem vidět to dobrodružství. To nebezpečno, které musím prozkoumat i když už dopředu vím, že to není zas tak dobrý nápad.

Jsem opravdu Blíženec ve všech směrech!!!
Neustále hledám, kdo vlastně jsem, hledám to jediné já. Přítel se diví, že tak snadno a rychle měním své názory. Ale když on pokaždé mluví s nějakým mým jiným já, které naprosto, někdy i nelogicky pro ostatní, mění rozhodnutí, které učinilo mé předchozí já :o)  Pro mě ovšem velmi logické:o)

Je opravdu těžké někdy vydržet sama ze sebou. Na tož ti moji „chudáčci“, které občas terorizuji svou náhlou změnou nálady.

Přestanu hledat to JEDINÉ já, protože ho prostě nemám. Mám jich víc… ale mým cílem je tyto já dát do harmonizujícího celku.

Kdo nezažil, tak nepochopí. Byť jako žena-Blíženec a nebo její partner:o)

Red. pozn.: Máte i vy doma Blížence? Pak určitě nahlédněte do diskuze Máme doma Blížence, kde si na toto téma můžete popovídat s dalšími „podobně postiženými“ 🙂