Milka98 : Co je u nás nového?

Ahoj. Ráda bych Vás všechny pozdravila a napsala pár slov, co je u nás nového.
O prázdninách jsme byli na dovolené. Celá rodina, tj. manžel, naše dvě dospělé děti s partnery a tři vnoučátka. Teda nevím, jestli to byla dovolená, jak má být, kde si člověk odpočine a načerpá síly do dalšího pracovního procesu. Byla veselá i ukňouraná /to když se pomalu nedalo v noci přes to vedro spát/ a hlavně aktivní.
Neustále jsme vymýšleli, co s ještě docela mylými caparty podniknout. Hřiště i bazének u hotýlku Žákova hora na Vysočině nechyběly, mají to tu pro děti docela dobře zařízené, ale my jsme se vydali i na tůru k Devíti skalám. Dvouapůlletá dvojčata statečně zvládla 2 km po svých, i když zastávek bylo dost a dost. Ne snad, že by chtěla odpočívat, ale všude bylo plno broučků, kamínků a klacíků. Nakonec dobře zafungovaly pochodové písničky a tak poprvé dosáhla nějakého vrcholu.

Vojta, kterému je rok a půl, se střídavě nesl v nosítku na zádech a střídavě se snažil držet krok se svými bratránky. S vrozenou praktickou hluchotou a následnou operací měl problémy s rovnováhou, a tak se teprve před třemi týdny naučil chodit. Tady bylo vidět, jak na Vojtíka blahodárně působí společenství druhých dětí. Snaží se jim vyrovnat, chce za nimi a více se snaží.
Za ten týden jsme ještě zvládli kromě čvachtání v bazénku i rybníku návštěvu farmy se zvířátky – no ona to vlastně nebyla farma, ale byl to Jezdecký klub v Blatině. Děti se tam vozily na koníkovi, byli tu také králíčci a nutrie, husy, lama, zubři, prasátka, kozičky. Děti se vyřádily v dětském hřišti Polnička, prošly zalesněnou naučnou stezkou kolem Zelené hory ve Žďáru nad Sázavou. Na kole jsme podnikli výlet do Hlinska. Nemohli jsme vynechat Modelové království železnic, které děti úplně nadchlo.
Z dovolené jsme si dvojčata Mirdýska a Nelinku přivezli domů, jejich maminka musela nastoupit do práce a hlídací teta je na dovolené. Takže prožívají první prázdninový týden u babičky a dědy bez rodičů. Také počasí se zásadně změnilo, již třetí den prší a tak zatím navštěvujeme herny a hrací koutky v blízkém okolí.
Tak to píšu jen tak v krátkosti, když nezbedníci konečně usnuli. Zdravím. Milka