Mé koníčky

Nikdy jsem neměla pořádné koníčky, nějak na to nebyl čas. No to asi ne, to je spíš výmluva, čas určitě byl, ale prostě nebyl ten správný nápad, co dělat, co by mě bavilo. Vždycky jsem ráda četla, ale to nepovažuju za takového toho pravého koníčka, to mi přijde celkem běžné. Pak najednou přišla mateřská, toho času bylo ještě míň a já začala mít zrovna touhy, co dělat…Začalo mě bavit vytvářet Natálce fotoalbum – jednak jsem dostala takovou tu knížku „Mých prvních pět let“, pak jsem dostala samolepící album, tak tam jsem se vyřádila a pak začala vytvářet i alba do obyčejných desek na čtvrtky – abych po čase zjistila, že ono už to má i svůj název – scrapbooking. Tak jsem se začala zajímat o toto.

Vždycky mě také bavil počítač, internet… Tak jsem objevila, že bych si mohla vytvořit své vlastní internetové stránky – ouha – tomu říkám správný požírač času – taková Petra by o tom mohla jen a jen vyprávět – ale ona to dělá na „profesionální“ úrovni. Já si vytvářím stránky pro radost a hlavně o tom, jak roste Natálka, dávám si tam její fotky a tak. Pořád se to snažím zlepšovat a vytvářet tam nové a nové věci a přitom jsem začala trošku pronikat do HTML a CSS a začala experimentovat.

Pozn. redakce: Na www.travajzovi.estranky.cz se můžete podívat, jak se Bára neustále zdokonaluje 😉

Teď k Vánocům jsem dostala od Ježíška-manžela spoustu korálků. Kdo to jednou zkusil – pochopí – že jo Katie, Kukačko… :o) Pobrouzdala jsem po netu, abych zjistila, jak se to vlastně dělá a co je k tomu ještě potřeba a pak zašla do krámku, který jsem už právě díky Katie znala a tam se teda rozjela. Neuvěřitelný pocit! Nakupovat si takový titěrnosti a pak z toho doma vyrábět takový nádherný věci. No zatím tak nádherný nejsou, učím se, ale zlepšuju se. Manžel si vymyslel, že bych je mohla zkusit i prodávat, ale to by mi asi bylo líto, takže spíš tím budu obdarovávat všechny kolem sebe a až jim tím polezu na nervy, tak si to budu doma syslit :o)

Taky jsem při tom brouzdání po netu našla spoustu dalších tipů na takovéto domácí prácičky – chci vyzkoušet ubrouskovou metodu, barvy na sklo (no ano, ještě jsem je asi jako jedna z mála nezkoušela – přišlo mi to docela finančně náročné, ale už jsem si je koupila a vyzkouším :o)), savování a spousty dalšího.

Jenže – čas se krátí – na konci tohohle roku už jdu do práce a bude pak na to ještě čas? Snad ano a když né tolik, tak holt jeden týden budu dělat to a druhý to.

A víte co mi k tomu nejvíc pomohlo? K tomu, že mám na tohle všechno vlastně najednou tolik času? To, že nemám večer možnost připojit se na internet. To je co? To byste nevěřili co je najednou času. Natálka v sedm hodin jde spinkat a já mám pak celý večer klid a pohodu. U všech těchto činností se můžu věnovat i manželovi – povídáme si u toho. Může u toho běžet i telka. A má to i další pozitivum – večer se necpu čokoládou, brambůrkama a tak – mám totiž zaměstnané ruce.

Takže holky a kluci, zkuste občas vypnout počítač a zkuste doma něco vyrobit, je to opravdu strašně fajn.

Pozn. redakce: Ale nevypínejte ho místo VD!