Láska přes internet?

Už jsem dlouho nic nepsala, ale když dneska přišla moje kamarádka a vyprávěla mi, co právě prožívá, rozhodla jsem se na toto téma napsat článek, protože vím, že téma je rozsáhlé a určitě tady bude hodně reakcí…Takže na začátek. Moje kamarádka, budu jí říkat Iveta, měla dcerku a přítele, za kterého se před 3 lety provdala. Podotýkám, že to nebyl žádný typický rodinný typ, který by vzal svoji holku ven nebo že by jí něco koupil jen tak? Ne, to raději tajně chodil pokaždé z práce na jedno, dvě pivka a vracel se pokaždé domů v podnapilé náladě. Asi se ptáte, proč si ho Iveta vzala? Kvůli jménu. Nechtěla se jmenovat odlišně jako její dcerka a její přítel…
Dneska uznává, že to byla chyba. Její přítel jí moc dvakrát s ničím nepomáhal (trpí nemocí ochabující svalstvo) a tak doma dělala vše sama a ještě se starala o opilého manžílka…
Pořídili si počítač, Iveta se po večerech nudila, a když její manžel ležel „nemohoucí“ v posteli, není divu, že bloudila na chatu a začínala kecat s různými lidmi. Došlo to tak daleko, že jeden ji natolik zaujal, že prostě přišlo to, čemu my říkáme LÁSKA. Zamilovala se po netu do muže, který byl jiný, než ten, kterého měla doma.
Nechodil do hospody, nekouřil krabičku cigaret, říkal jí něžná slůvka, byl milý, pozorný, se vším jí pomáhal, a tak podlehla (která by odolala???). Když ji začal její manžel i bít a slovně urážet i před dcerkou, řekla dost a podala žádost o rozvod.
Nyní bydlí u své mamky, „láska z internetu“ za ní jezdí často a ona, jak jde vidět, je spokojená. Sluší jí ta zamilovanost a já jí věřím, že konečně našla toho pravého. Možná ji někdo odsoudí, že odešla od manžela, ale jen ten, kdo neví, jaký je opilec, hrubián a co si s ním zažila. Nedivím se, že brouzdala po netu tak dlouho, až v něm našla svoji lásku.
Kdo to prožil, lásku přes internet, možná ji pochopí, ale ani ji nemusel prožít, aby pochopil úděl kamarádky, která žila vedle opilce.
Doufám, že jí ta nová láska vydrží a bude spokojená!