Hrdinové z knížek a hrdinky z internetu

Jestli jste už viděli filmovou verzi své oblíbené knížky, předpokládám, že i vám už se to někdy stalo – prostě hrdina ve filmu do vaší představy někdy úplně dokonale zapadne a jindy zas zkazí dojem z celého představení jen proto, že místo kudrnatého blonďáka je to chlapík s krátkými černými vlasy, čímž vás dokáže leda tak dokonale zmástZjistila jsem, že nevědomky určitým vlastnostem přikládám automaticky i fyzickou podobu a naopak, takže mi pak filmový režisér z oblíbeného klaďase udělá záporňáka jen tím, že obsadí do role herce, který neodpovídá představě, kterou jsem si vytvořila na základě četby předlohy filmu. Někdy mě už ani neláká film natočený podle oblíbeného románu. Mám totiž strach, že v těch postavách zas budu mít guláš. Asi jsem blázen, ale já se pak nedokážu s tou náhlou změnou během nějakých dvou hodin promítání vyrovnat, takže mi uniká i děj, ačkoli ho už předem znám.
Proto mi někdy přijde lepší vidět nejdřív film a pak teprve si přečíst knížku. Mám pak už jasno, kdo je kdo a ještě se dozvím i to, co na plátně nebylo, tudíž mám pocit, jakoby se mi podařilo nahlédnout do zákulisí filmu.

Ale proč to všechno píšu. Zjistila jsem, že podobně se začínám chovat i při brouzdání internetem. Tedy, týká se to jen těch stránek, které navštěvuji pravidelně, takže mám pocit, že znám nejen je, ale i jejich přispěvatele. Nedávno jsem si uvědomila, že mám celkem jasnou představu, jak vypadají maminky, na které vcelku pravidelně na Vašich dětech narážím. Snad se neurazíte, když se pokusím pár z nich popsat.
Andrea je podle mě spíš menší, má rovné tmavé vlasy v délce tak pod uši, není „ani tlustá ani tenká“, prostě tak akorát, rozhodně vypadá dost mladě, řekněme na dvacet 🙂
Vandula je ostříhaná nakrátko, vlasy má obarvené, tipuju mahagon, štíhlá, středně vysoká, jsem přesvědčená, že používá tmavý lak na nehty 🙂
Leous – vysoká, krátkovlasá blondýna 🙂
Martyčka – dlouhé černé vlasy, střední postava, určitě nosí brýle, ale nevypadá v nich vůbec přísně 🙂
jaholka – drobounká holčina, sportovní typ 🙂

Mohla bych pokračovat dál, ale myslím, že v tuto chvíli už jsem některé z vás pobavila. Jenom doufám, že jsem nikoho neurazila.
Zajímalo by mě, jestli taky trpíte nějakými představami o „internetových hrdinkách“. A pochlubíte se?