Děti a zvířátka

Nevím jak jste na tom vy, ale my máme zvířátek docela dost. Když jsem byla malá zvířátka mi zakázali (rodiče) a tak si to vynahrazuji teď v dospělosti…. a děti z toho jen a jen těží (samozřejmě to dobré :o)) )Bydlíme na vesnici, v rodiném domečku a první zvířátko jsem si pořídila hned po svatbě – byla to dobrmanka Ambra, rok s námi spala v posteli, pak se potvůrka začala moc roztahovat (já na jedné straně postele a manžel na druhé), tak jsme ji přestěhovali do kotce a ven…:o)) musím říct, že ani moc neprotestovala – jen jí vadily ty noční zvuky, taky si zvykla, co jí vadí do dneška jsou ježci – ty potvory přilezou k voliéře a hledaj vypadlé granulky – a Ambra štěká a štěká – dokavad někdo nevstane a ježka nepřestěhuje jinam ….:o(

Potom (asi za 3 roky) se narodila Kačenka, Ambra ji hlídá, oblizuje a dovádí, jen je musíme obě hlídat – Ambra nemá rozum ani cit a tak by mohla nechtěně ubížit v „zápalu hry“.

Další zvířátko bylo morčátko Kája, toho máme v akvárku v kuchyni, Kačka ho za naší asistence krmí a hladí, Kája jí za to odměňuje jemným okusováním ruky.

Pak těsně než se narodila Eliška, jsem si pořídila dalšího pejska, Ambra mi už nestačila. Koupila jsem si Plutika – je to maltézácký psík – pokojový, v posteli s námi nespí, tam spí naše 2 holky a tak by tam bylo už plno :o))

Narodila se Eliška a přibyly ještě rybičky…

Venku máme kočičku Macíčka, slepice a králíky, o všechny se tak trošku stará Káťa, ať už pohlazením, uklízením bobků nebo nakrmením.
Myslím že je spokojená.

Eliška už od mala miluje Plutika, ten ji hned očuchal a oblízal, když přišla z porodnice, a pak ji chodí kontrolovat vždy, když se probudí, ale ne jen Elišku, ale i Káťu – to je radosti, když Káťa ráno a odpoledne vstává z postýlky :o)) hned je umytá a rozesmátá :o))
Nedávno mi manžel vyprávěl, že šel zkontrolovat Eli, co kde vyvádí (bylo dlouho ticho), a našel ji, jak si drží Pluta za chlupy u tlamy a schválně si ho přitahuje k sobě, aby ji oblizoval, když už měla dost zase ho dala dál a pak znovu k sobě :o)) pěkná podívaná.

Nedávno si Eliška všimla Káji v akvárku, teď už bravurně zvládá chození okolo nábytku a tak si ke Kájovy doleze, stoupne a provokuje – jak ona jeho tak i on ji :o))

Proto všem, kteří mají tu možnost a čas – pořiďte si domů nějaké to zvířátko, je to bomba je a děti pozorovat, jak se přátelí… :o))

KOlik a jaké máte doma zvířátko? Kdo jich má víc než my?
Těším se na vaše inspirace (třeba jich budeme mít víc) :o))