9 životů

….že má kočka 9 životů, ví snad každý, ale nějak tomu nevěří 🙂
Já také nevěřila, až do nedávna…Náš „milý“ kocourek Mikeš byl klasický tulák, prostě se přišel domů jenom najíst nebo napít. Celý den byl v trapu. Nějak jsem ani nesledovala, jestli je doma, nebo někde jinde.
Začala zima a my přemýšleli, kam kocourka uložit, aby nezmrzl. Já ho do bytu nechtěla, máme miminko a kdo ví, co na sebe nachytal.
Jednou nepřišel vůbec, miska s „jídlem“ byla netknutá. Tak jsme si mysleli, že se najedl někde jinde, je to dospělý kocour, určitě byl někde na randeti a zapomněl se vratit.

Druhý den nepřišel. To mi už do smíchu nebylo. Pravda, bydlíme u cesty a Mikeš si tam chodí hrát a skákat ze stromu na strom, že by ho něco zajelo? Bylo mi ho chudáčka líto. Ale tak nějak jsem si říkala není, tak není.
Třetí den zase nic. Odpoledne jsem šla pro Verunku do školky, a protože bylo slunečno, řekla jsem si, že se po něm symbolicky podíváme.

„Mikešu, Mikešku,“ volala dcerka a já uslyšela mňoukání, slabučké. Kde může být? „Kde jsi? Miky“ zavolala jsem a uslyšela jsem zase neštastné zamňoukání.
Mikeška objevila dcerka, byl smutný a bulal se. Ježíš, co ti je? Vytřeštila jsem na něho oči. Prvně jsem si myslela, že snědl otrávenou myš, ale oči měl jasné… počkala jsem na manžílka, a pak jsme se na Mikyho šli podívat sami dva.

Mikeš táhl nožičky za sebou, ve slabinách díru a z té vytékal hnis.
Příští den s ním jel manžílek na veterinu.
Po 2 rentgenech zněl ortel, obě nožičky zpřerážené, jedna z nich vykloubená a díra byla s přeražené kosti- takže otevřená zlomenina. Dostal 2 injekcce, antibiotika, a prý pokud nedostane infekci, přežije.

Vlastně jsme mu s dcerkou zachránily život, že jsme ho našly.
Léky mu pomohly a infekci nedostal.
Máme ho doma a bydlí s náma. Je vidět, že kulhá – spravení nožiček by vyšlo na 10.000 korun, takže jsme to nechali srůst tak, jak to srostlo samo.
Ale Mikyn je bojovník a měsíc od „nehody“ už lítá jako čert.

Co se mu tenkrát stalo nevíme, možná ho srazilo auto a on se doplazil domů, nebo ho něco velkýho silou skouslo, nebo ho přerazil kůn, těžko říct.
Ale dostal se z toho, a pak, že kočka nemá 9 životů…