Výživa u nás doma

V naší rodině se nikdy nejedlo příliš zdravě, vždy bylo více masa než zeleniny. Proto jsem se rozhodla po narození našeho syna tuto situaci změnit.

Pročítala jsem několik knih určených k výživě malých dětí, ale bylo to pro mě velkým zklamáním. Buď v receptech používali cukr a sůl už pro nejmenší děti, maso nabízeli hovězí a vepřové před prvním rokem! Téměř všechny recepty mixovali, já jsem od prvního příkrmu jen mačkala vidličkou, ať si zvyká na kousíčky. Nebo zde byly ingredience, že bych musela vykoupit obchod se zdravou výživou než bych připravila jeden pokrm(týkalo se především zahraniční literatury) a mít doma aspoň 5 druhů mouk a vloček a mlýnek a vločkovač. A tak jsem z mnoha a mnoha receptů vybrala jen pár a držela se hesla: “ Nic se nemá uspěchat.“

Syn Mikuláš – nar. únor 2003 – pije ovocný NEslazený čaj, kojeneckou vodu nebo zakysané mléčné výrobky, mléko ještě nepil (stále kojím), maso má jen králičí a drůbeží – občas.

Příbuzní ho kazí sladkostmi, což se mu líbí, a já celkem marně protestuji. Napravuji to aspoň mlsáním jablečných raciolek, müsli tyčinek či sušeného ovoce – co má taky rád a je to lepší než čokoláda. Teď o Vánocích to však bude těžké!
Pokud tedy má někdo zajímavý v celku zdravý recept nenáročný na suroviny dejte vědět.

POZN.: Pár receptů na zdravé pečení najdete i v našem receptáři.