Zápis do školy

Protože nám skončilo vánoční lenošení doma, začal leden, tak jsme dnes vyrazili do školky. V šatně na nástěnce na mě vykoukl papír s nápisem ZÁPIS a já si rázem uvědomila, že i když je zima, tak se neuprosně začínají blížit školní povinnosti.U zápisu jsme již jednou byli, ale protože syn dostal odklad, tak si to letos pro velký úspěch zopakujeme ještě jednou. A protože jeden odklad již Domča dostal a další mu nehrozí, tak od září mám doma školáka. Nevím. zda se mám těšit nebo se začít bát.
Nevím, jak probíhají zápisy u vás, ale loni se mi to tu moc nelíbilo. Myslím, že nebyl zápis dobře zorganizovaný! I když jsme měli mít na 100% odklad, tak jsme absolovovali 2 h martirium v horku a přeplněné třídě. Napřed fronta u odevzdání zápisního listu a také dostal svoji složku, pak jsme se přesunuli do jiné třídy.
V jedné místnosti sedělo několik učitelů a děti zkoušeli z úkolů, co by měli umět a ty mezitím seděly na židličkách a čekaly, třeba i 15 min, než na ně přijde řada na další úkol.
Byla jsem s dětmi u zápisu už několikrát, ale zde jsem byla zklamaná. Pak další fronta se složkou a splněnými úkoly. Výsledek byl akorát unavené a otrávené dítě, které to nebavilo a chtělo domů.
Letos máme mít zápis 5. 2. 2013 a tak vím, že podle loňských zkušeností vyrazíme k zápisu brzo a raději počkáme, ať jsme mezi prvními a nemusíme čekat dlouhou dobu v přetopené škole. Určitě si sebou vezmu nějaké občerstvení, abysme to zvládli s přehledem.
Ráda se dovím, jak probíhají zápisy jinde a jaké máte zkušenosti vy nebo jak se cítíte vy, když už to vaše dítě není tak maličké, jak ho vidíme my mámy!