Mám se cítit provinile?

Mám se cítit provinile?
Rozhodla jsem se, teda je možné že mé rozhodnutí ještě změním (a né jednou),že od září dáme Martínka do školky aspoň na dopoledne, i přes jeho stálou nechuť vůči školce…
Poslední dny strašně zlobil, neposlouchal, dělal si co chce a mám pocit, že „přetekl hrnek mé trpělivosti“ a už jsem mu i oznámila, že půjde do školky. Nevím, zda se za to-pokud se tak stane a i přes jeho nechuť, ho tam „odtáhnu“, mám cítit provinile????Mám pocit, že náš syn to potřebuje jako tzv. „prase drbání!“
Dneska se mě ptal, kdo chodí do školky a proč se do školky chodí. Začala jsem vyjmenovávat Pepíček, Nikolka…A proč se chodí do školky? Aby děti byli připravené na školu, jezdili do divadla apod. a aby byli se svými kamarády.
Pořád nad tím přemýšlím, ale kdo z nás se do školky těšil a chodil dobrovolně? Sama jsem tam chodila né s brekem, ale pořádným řevem.
Do září ještě dost času a tak doufám, že se s tím Martínek (budou mu v červnu 4roky) bude víc a víc smiřovat, že tam půjde. Každý kolem říká, že mu to jen a jen prospěje a nebude jen u máminy sukně.
Přesto si pořád kladu otázku?
Mám se cítit provinile?