Máme pro vás další fotosoutěž! Tentokrát se zaměříme na téma mléka a mléčných výrobků. Přidáte se?
Partnerem fotosoutěže je Jaroměřická mlékárna, která jde cestou kvality a tradičních postupů.
Skutečně víte, co jíte? U výrobků Jaroměřické mlékárny se žádných nepříjemných překvapení bát nemusíte. Její tvarohy, sýry a pomazánková másla se vyrábějí tradičními postupy výhradně
Zdravý životní styl bývá poslední dobou skloňován ve všech pádech. Jeho součástí je zdravá strava a kvalitní potraviny. Rádi bychom jedli chutné potraviny, vyrobené z dobrých surovin a byli si jisti, že jejich výroba podléhá přísné kontrole. Raději si také zkontrolujeme, zda výrobce nenahradil příchutě chemickými přísadami tzv. „éčky“. A co kdybychom také podpořili lokální výrobce? Zejména ty, kteří užívají klasických výrobních postupů a receptur, které se osvědčily už našim předkům a na jejichž tradici se odkazují. Jak ale takové potraviny v obchodech najít? Jsou vůbec k dostání?
V řadě oblastí se na dovoz spoléhat nemusíme. Mlékárenství má u nás dlouhou
Její sortiment se zpočátku soustředil na tvarohy a polotvrdé sýry, postupně se přidaly polotvrdé sýry, smetanové sýry a pomazánková másla.
Filozofii výroby staví v Jaroměřické mlékárně na několika zásadách. Produkty vyrábějí výhradně z českých surovin, tradičními postupy a bez nebezpečných konzervačních látek typu E – takzvaných „éček“. O tom svědčí certifikát CEFF. Jeho logo na obalech potravin upozorňuje spotřebitele na absenci těchto kontroverzních látek ve výrobku. Dále je Jaroměřická mlékárna držitelem certifikace IFS zaručující standard pro bezpečnost potravin s jednotným systémem hodnocení pro kvalifikaci a výběr dodavatelů. Řada jejích výrobků se může pyšnit oceněním „Klasa A“ a smetanový sýr Fénix i Archivní sýr dokonce titulem „Regionální potravina“ kraje Vysočina, který uděluje ministr zemědělství těm nejkvalitnějším lokálním produktům.
Česká republika bohužel nepatří k zemím, kde pro kvalitní potraviny stačí bez rozmyslu sáhnout do regálu obchodu či supermarketu. I stejné produkty stejných výrobců tu často mívají různé složení a tedy i různou kvalitu oproti jejich ekvivalentům na západě. Přemýšlejte o tom, co kupujete, dříve než doma u stolu. Věnujte svou pozornost složení potravin, zajímejte se o jejich původ a způsob výroby. Ochutnejte výrobky Jaroměřické mlékárny, kde vědí, že dobrý sýr či pomazánkové máslo není žádná věda (ani chemie). Dopřejte si chuť s tradicí.
Jaroměřická mlékárna nyní přichází s novým projektem, kterým je první český foodblog zaměřený na přípravu jídel bez nežádoucích „éček“. Cílem je přesvědčit veřejnost, že zdravý životní styl, ke kterému svačiny určitě patří, není žádná věda. Recepty na blogu jsou převážně jednoduché a časově nenáročné. Zdůrazňují využití konkrétních zdravějších ingrediencí v běžných pokrmech. Dvorním dodavatelem surovin je Jaroměřická mlékárna.
Pravidla
Ceny pro výherce
Partner fotosoutěže, Jaroměřická mlékárna, věnuje do soutěže 5 poukazů na měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny. Hodnota jednoho poukazu je 1.000 Kč. V ceně poukazu je doručení i obsah dvou balíčků s výrobky Jaroměřické mlékárny. Produkty budou výhercům doručeny až domů!