Védéčkoviny 1/2014: Bilanční i plánovací

Vítám vás u prvních Védéčkovin roku 2014, ve kterých bych se ráda ohlédla nejen za uplynulým týdnem, ale trošku i za celým rokem 2013. Podělím se i o pár VD plánů na letošek 😉

Ohlédnutí za rokem 2013

Osobně si troufám označit rok 2013 na VD za úspěšný. I když je pořád co zlepšovat a ne všechno se podařilo zrealizovat na pět hvězdiček, dokázali jsme společnými silami uvést do života hned několik novinek, posuďte sami:

Určitě jsem ještě na něco zapomněla, kdyžtak doplním dodatečně 😉 I tak ten výčet myslím není k zahození 😉

Potěšující je i pohled na některá VD čísla. Nebudu zabíhat do detailů, abych nenudila, jen prozradím, že narostl počet diskutujících i diskuzních příspěvků a komentářů u článků (i když článků jsme v roce 2013 zveřejnili skoro o polovinu méně než v roce 2012).

Pro zajímavost uvádím nejaktivnější VD návštěvníky minulého roku – 1. bamiska (bezkonkurenčně), 2. nuninka, 3. Lien, 4. Petra (sama jsem překvapená), 5. Padmé, 6. Ježeček, 7. Marinada, 8. Peťka, 9. radka2, 10. Jarmuschka. Z nováčků se nejvíce rozepsali Hrackarna, katka111 a supice.

Zaostřeno na uplynulý týden

Celý týden se celkem pochopitelně  nesl ve znamení Vánoc, konce a začátku roku a jak se dalo předpokládat, aktivita se narozdíl od počasí blížila k bodu mrazu, takže to vezmu hodně stručně 😉

Se závěrem roku snad ani nemohla nepřijít otázka na vaše novoroční předsevzetí, k diskuzi jsem dnes založila první letošní anketu a doufám, že i ti, kterým se nechce o předsevzetích rozepisovat, se do ní zapojí. Protože sama mám přelom roku poslední dobou hlavně bilanční, ptala jsem se na vaše ohlédnutí za rokem 2013 a výhledy do roku 2014 – co myslíte, který bude lepší? Pro inspiraci doporučuju také Příručku pro rok 2014, kterou nám z mailu zkopírovala bamiska.

A jak tak koukám do přehledu diskuzí minulého týdne, dost ohlasů ještě měl „multidotaz“ od bamisky na olivový olej, papiňák a mop Leifheit. Řada z nás si také přišla popovídat o tom, jak by se nám líbilo nechodit do práce. Já jsem tak spokojená, co vy?

Z článků bych chtěla připomenout novoroční přání pro VD – ne proto, že jsem ho v rychlosti na Silvestra sama sepisovala, ale hlavně pro komentáře pod ním, které jsou určené nám všem. Přečtěte si, co všechno si navzájem přejeme a dovolte si, aby se vám ta nejlepší přání splnila.

Příjemné počtení na vás čeká i ve vánočním článku o prvňáčcích a v jednom z posledních těhu povídání od MANKAš.

A protože venku moc času děti teď trávit nemohou, nebude jistě od věci ani inspirace pro tvoření. Podle nuninky si vyrobíte originální sněžítka a s bamiskou můžete trénovat hodiny na vlastnoručně sestavených kukačkách.

Co vás čeká na VD v roce 2014?

Největší událostí roku 2014 bude završení 10let existence těchto stránek 13. listopadu. Ráda bych na tento den nebo možná i delší období připravila něco speciálního, zatím ale čekám na realizovatelný nápad, naštěstí to má ještě čas. Do té doby tu jako obvykle budete nacházet spoustu nových článků, diskuzí i soutěží. I v roce 2014 budou vycházet pravidelné Védéčkoviny, plánuju zavést i další pravidelné info články. Pravděpodobně bude pokračovat i hra pro příjemce newsletteru.

Novinkou roku 2014 by měly být ankety sestavené především na základě některých diskuzí. První z nich už běží, další budou následovat tak, jak se namane vhodné téma. I zde se budu těšit na náměty od vás 😉 Ankety nahradí dosavadní hlasování pro diskuzi týdne, které jsem se rozhodla po dlouhém zvažování dočasně zrušit.

Byla bych ráda, kdyby se podařilo povzbudit k psaní článků i další návštěvníky VD. Máme tu spoustu šikovných maminek, které s dětmi tvoří spoustu krásných věcí, řada z vás má zajímavé rodinné tradice, jezdíte na výlety apod. Jakékoli náměty, jak si užít společné chvíle s dětmi, jsou vítané. Skvělé by byly třeba vaše osobní postřehy související s výchovou dětí. Možná máte nápad, o čem byste právě vy mohli na VD napsat článek. Bude-li to souviset s dětmi, výchovou, vzděláním či volnočasovými aktivitami, sem s tím – pište na redakční email redakce@vasedeti.cz.

Dvě otázky na závěr

1. Co by v roce 2014 nemělo na VD určitě chybět?

2. Zkusíte napsat některé letošní Védéčkoviny? (můžete si už teď rezervovat libovolný pondělní termín v roce 2014)