Védéčkoviny 10/2013

Další týden utekl jako voda a jsou tu nové Védéčkoviny. Jaro ťuká na vrátka a už i v diskusích se začínají pomalu objevovat jarní témata.

Zima odchází

Ksanda brzy vymění lyže za kolo a potřebuje poradit, na co při koupi kola nezapomenout a jak nejlépe vybrat. Pod posledními zbytky sněhu už čeká na probuzení mnoho květin, jejichž vůně na nás dýchne při pročítání diskuse Vaše oblíbená květina.
A velkým jarním tématem jsou určitě Velikonoce. Myšička1407 by ráda při této příležitosti obnovila podvínky a pokud máte stejný zájem, určitě navštivte diskusi Paličkování. K Velikonocům také neodmyslitelně patří barvení vajíček. Janu231 zajímá, jakým způsobem se barví třeba právě u vás doma.

Umíte vařit? Ať jste začátečnice nebo zkušená kuchařka, přijďte si popovídat do diskuse o vaření, pečení, jídle,  která je už teď plná zajímavých tipů, receptů a můžeme se dočíst nejen jak to děláme my, ale také jak k vaření s dětmi přistupovaly naše maminky. Bamiska umí spojit vaření rovnou s tvořením a poslala podrobný návod na dort ve tvaru auta.

Něco k zamyšlení

Ani v tomto týdnu se někomu drobné starosti nevyhnuly. Právě o nich se můžeme dočíst v diskusích Co s tím? ,  Poradíte jak vyzrát na Honzíka? nebo Komplex prostředního dítěte.
Ludlinka s Jarmuschkou zase přemýšlí, co je na jejich vztahu pěkného nebo co by bylo lepší trošku změnit. Chcete-li se svěřit co milujete a co vám naopak vadí na vašem protějšku, jsou tu dvě zajímavé disuse od ludlinky a Jarmuschky.

Po dlouhé době se objevil i zajímavý článek od Láďi, vekterém uvažuje, zda Učíme žít děti šťastný život, což za zamyšlení rozhodně stojí, stejně jako velké VD téma – adopce dětí na dálku. Zda se připojíte, budete pokračovat, nebo naopak již přispívat nechcete, si nejen Petra určitě ráda přečte v diskusi Novinky z Afriky – jak to vidíte dál?.

 

Bříška a miminka

Z projektu Těhotná s VD, nám v tomto týdnu pootevřela dveře do svého soukromí maminka Pavluschka v článku Kočárek, a další krásný článek o prvním VD miminku roku 2013,  o Denisce, poslala její maminka Danasi.

 

Čtenářský koutek

Stále je březen, měsíc knih, proto ráda upozorním na Knižní aukce, ve kterých lze získat knihy za zajímavé ceny.

Čtení a knihy se probírají i na VD:
Čte se u vás ve školce před spaním
Co čtete předškolákům
Knížky jak co namalovat.

Nedá mi to připomenout i trošku opomíjené poradny, ve kterých denně přibývá velké množství dotazů i odpovědí. Hledáte-li raději radu k věci, než mnoho názorů od ostatních, jsou poradny určeny právě pro vás.

Diskuze týdne

Úplně na závěr je nutné vyhlásit vítěznou diskusi týdne a rovnou všechny pozvat k dalšímu hlasování. Nejvíce hlasů minulý týden získalo téma Co považujete za svůj největší výchovný úspěch? Pro témata minulého týdne můžete až do neděle hlasovat v nové hlasovací diskuzi.