Můj těhotenský deníček- třetí těhotenství

Uběhl další měsíc a já mám pro vás další zprávy jak miminko roste a jak válčíme.
Vánoce proběhly kupodivu celkem dobře. Moje každoroční deprese se omezily jen na jeden den. Což bylo super, už proto, že nemohu brát antidepresiva. Všechno jsme zvládli i bez nějakých větších nevolností z vůní .
Vstup do Nového roku byl OK až na to, že mě začaly šíleně bolet záda a pánev. Na bolest kyčlí jsem zvyklá, ale na tohle ne.
6. 1. jsem byla na GTT testu. Nejprve se zdálo, že je všechno v pohodě, dokonce jsem to zvládla vypít i bez větších potíží. Je pravda, že jsem musela pít hodně pomalu, pro mě, která nepije ani oslazený čaj, to bylo utrpení, ale zvládla jsem to. Měla jsem tam sebou oporu v manželovi, vzal si kvůli tomu volno.
Na plicním se mnou byla Mudr. taky spokojená, astma je po zvýšení dávek Symbicortu v klidu.
Začínám 30.tt a byla jsem a na kontrole v poradně. Cukr mi teda moc dobře nedopadl. U druhého měření byla hodnota 8,9, což je dost, takže se musím objednat do DIA poradny, už mám i doporučení. Jak jsem následně zjistila, diabetes máme v rodině.
Prcek je v pořádku, krásně bylo slyšet srdíčko. Mám tu výhodu, že nebudu muset jezdit do poradny do nemocnice, protože moje gynekoložka má monitor.
S představou, že budu rodit v Brandýse, se pomalu loučím. Dnes mi doktorka řekla, že 1. 2. odcházejí další sestry. Takže to nakonec bude nejspíš Kolín. Je to hezká nemocnice a personál mi přišel také milý.
Zítra jedu s dcerou do Košumberka kvůli korzetu na skoliozu. Vzhledem k tomu, že je to tam a zpátky 300km, už se s bříškem neodvažuji na tak dlouho za volant, ještěže mám dobré kamarády.
Také už pomalinku plním pultík. Spoustu věciček jsem už vyprala a uložila do pultu. Tašku do porodnice mám taky už skoro sbalenou. Ale doufám, že tam prcek minimálně těch 6 týdnů ještě vydrží.
Poslíčky zatím nemám, tak doufám, že bude vše ok a já přidám minimálně ještě jeden zápis 🙂