Tip na prima dovolenou aneb Nic není náhoda

Minulé pondělí jsem odpoledne dostala tip na prima místo pro rodinnou dovolenou. Nelenila jsem, zapátrala po podrobnostech a nestačila žasnout. Ostatně – čtěte dál a nejspíš sami uznáte, že tohle nemůže být náhoda…Vlastně to začalo poptávkou po reklamě tady na VD. Prvotní info znělo – „provozujeme dvě rekreační střediska a chtěli bychom u vás umístit reklamní banner“. Až druhý den jsem se dozvěděla, že se jedná o střediska Fiola a Pod stepí v blízkosti obce Mohelno. Jméno městečka mi bylo dost  povědomé. Stačilo trochu zalovit v paměti a vybavilo se mi, jak jsme zhruba před dvěma týdny s bratrem probírali, kam se kdo chystá na dovolenou, a on vzpomínal na tu loňskou, kdy byli ještě s několika dalšími rodinami v Mohelně a líbilo se jim tam natolik, že si pobyt letos zopakují.

Přestože si bratr dovolenou pochvaloval, přišly mi některé informace na Happydovolena.cz trošku neuvěřitelné, posuďte sami:
díky křišťálově čisté vodě uvidíte v řece množství raků a pstruhů (kdy jste naposledy viděli raka?)

plná penze – stravování 4× denně (nevybavuju si, že by někde v rámci plné penze nabízeli i svačinu)

strava domácího typu, lze dohodnout speciální stravu – bezlepková dieta, cukrovka (to už je takřka sci-fi)

v ceně pobytu je např. 2× denně aerobik s profesionální cvičitelkou, horolezecká stěna s instruktorem, program pro děti v době aerobiku i individuálně dle dohody, skákací hrad, půjčovna sportovních potřeb, velké hřiště se skluzavkami a průlezkami a další sportovní vyžití pro děti i dospělé

Přičtěte si k tomu ubytování v chatičkách a srubových chatách (Fiola) nebo přízemních zděných chatách (Pod Stepí) a cena za týdenní pobyt vám bude přinejmenším sympatická. Děti do dvou let můžete vzít s sebou zdarma, starší se slevou.

Nedalo mi to, abych se bratra nezeptala, jestli náhodou vloni nejeli i kolem Fioly nebo střediska Pod Stepí. Přišla tedy „náhoda“ číslo 2 – loňskou dovolenou strávili přímo ve Fiole, vzápětí následovaná náhodou číslo 3 – zrovna tento víkend se konal sraz všech zúčastněných a plánovalo se, jak proběhne letošní dovolená.

Ještě toho dne večer jsem měla v ICQ pozdrav s odkazem na čerstvě napsaný článek o zážitcích z loňska, který jsem vám původně chtěla zkopírovat i sem.

Jenže pak někdo neznámý oživil diskuzi z roku 2008, ve které se quendolina ptala „Kam na dovču?“ a ve svých požadavcích víceméně popsala obě rekreační střediska.

Tohle už prostě nemohla být jen náhoda…

O tom, jaká skutečně je dovolená u Mohelna, se dočtete v článku Úžasná dovolená ve Fiole, jehož název je myslím dostatečně výmluvný. Podrobné informace o obou střediscích najdete na jejich webu Happydovolena.cz

Pokud se tam vypravíte, určitě se nezapomeňte podělit s námi o své zážitky.