Olomouc

Na co vás pozvat do Olomouce? No je toho víc, ale pro děti je nejlepší zoo na Svatém Kopečku, kdo přijede autem, toho navedou ukazatele, kdo přijede vlakem, tak toho dopraví pod zoo autobus č. 11 nebo 111. Staví pod zoo a do mírného kopečku je to už jen pár kroků. My obvykle volíme vlak, protože s tím není problém se zaparkováním, když je plné parkoviště.

Zoo je pěkné a zalesněné, nyní má i safari, kterým vás proveze vláček. Největší lákadlo jsou žirafy, tam vždy trávíme nejvíce času a další oblíbená zastávka jsou malé kozičky. Tam se musí vždy zastavit, Domča si vleze do ohrady jako jiné děti a mazlí se s nimi.

Klokani mají průchozí výběh a Domča by nejraději za nimi vlezl až tam kam nemá. Mají zde ohromné lvi a žraloky. Cestou potkáme velké ohrady vlků, kterým raděj ruce do výběhu nestrkejte.
Po prohlídce zoo si můžete koupit v místním shopu nějaký upomínkový předmět nebo plyšáky pro děti. Také se můžete občerstvit a posilnit v restauraci v zoo či u zoo.
Vstupné do zoo je pro dospělé 110 Kč a pro děti od 3 let 70 Kč a dá se platit i platebními kartami.

Pokud vám zbude čas, tak si ho můžete zkrátit prohlídkou muzea historických automobilů, motocyklů a techniky. V prostoru muzea naleznete také prodejnu upomínkových předmětů jako jsou pohlednice, plakáty, odznaky nebo turistické známky související s vystavenými exponáty. V současnosti uvidíte 160 exponátů – 100 automobilů,  30 motocyklů, přes 400 ks historických telefonů a přes 500 ks historických rádiových přijímačů a gramofonů z USA, Evropy a Československa.
Vstupné je základní vstupenka 149 Kč, zlevněná vstupenka: 95 Kč, rodinná vstupenka 290 Kč (2 dospělí + děti do 15ti let), fotografování 50 Kč.

Dokonce jsme měli povolené se vyfotit v jednom autíčku.

Článek byl zařazen do soutěže Podělte se o tipy na výlety a vyhrajte spoustu dalších, ve které můžete vyhrát za tip na výlet vyhrát i vy.
V září vybere redakce portálu VašeDěti.cz výherce, kteří si mezi sebou rozdělí 10 knih z edice Kam v České republice, které do soutěže věnovala společnost Albatros Media.
Pozn.red.: Text neprošel redakční úpravou.