Naše toulky Prahou

Při našem týdenním pobytu v Praze jsme navštívili spoustu míst, něco nového, někde to již známe, ale rádi jsme se vrátili. Letos jsme byli ubytovaní na Vyšehradě, takže první naše cesta vedla tam.

dělali jsme jsme si procházku parkem na Vyšehradě, prošli i hřbitov kde je uloženo k odpočinku spousta známých a významných osobností. Nádherná byla vyhlídka z hradeb až na hrad. Nezapomněli jsme na Karlovo náměstí, naše kroky vedli i ke Karlovu mostu a nenechali jsme si ujít Pražský hrad, zlatou uličku, Daliborku a zámecké schody. Dominik obdivoval hradní stráže, ve Zlaté uličce mu učarovala rozsáhlá výstava brnění a zbraní od kterých se nemohl odtrhnout.

Navštívili jsme několik muzeí, ale vše co zajímalo Domču a co si vybral. Bylo to muzeum lega, kde byla ohromná spousta různých modelů z lega, včetně obrovského Karlova mostu. Od tam si samozřejmě musel odnést další krabičku s legem star wars. Cena vstupu je 200 kč za dospělého a 130 kč za děti.
Další muzeum, kde jsme vydrželi docela dlouho bylo Království železnice na Andělu, modely vláčků zabaví každého na několik hodin, najde se zde i možnost občerstvení, menšího kina, takže pro nás zase prima den.
Cena je pro dospělého 260 kč, děti za 160 kč a děti do výšky metr za 50 kč. Je to poněkud dražší, ale dětem se tam líbí.

No, a nakonec ještě doporučuji muzem MHD, kam vás doveze okružní historická linka č.91 za 35 kč a děti za 20 kč. Muzeum se nachází ve Střešovicích, je otevřeno od roku 1993 a najdeme zde více jak 40 exponátů historických vozidel.Vstupné je stejné jako pro jízdu historickou tramvají. Po prohlídce muzea se můžete osvěžit v místní restauraci, kde mají i hrací koutek pro děti.


Článek byl zařazen do soutěže Podělte se o tipy na výlety a vyhrajte spoustu dalších, ve které můžete vyhrát za tip na výlet vyhrát i vy.
V září vybere redakce portálu VašeDěti.cz výherce, kteří si mezi sebou rozdělí 10 knih z edice Kam v České republice, které do soutěže věnovala společnost Albatros Media.
Pozn.red.: Text neprošel redakční úpravou.