Mašinková návštěva

Když jsem si přečetla současné téma měsíce, a sice Návštěva, vedlo mě to k zamyšlení, kdy jsem vlastně byla na poslední opravdové návštěvě? Na takové, kterou si všichni zúčastnění užijí…

Pravda je, že jediné naše návštěvy, mezi známými a příbuznými, se buď odehrávají u nás, a nebo my jedeme k tchýni.

To teda bylo zjištění, to vám povím. Ale jak jsem tak přemýšlela, uvědomila jsem si, že když se řekne „návštěva“, vybavíme si setkávání se známými a rodinou. Ale do návštěv přeci patří i návštěva lékaře, divadla, kina, kavárny. No a právě taková poslední návštěva kavárny mi utkvěla v paměti nejvíc.

Jelikož jsme doma 2 dospělí a 3 malé děti, vyhledáváme místa, kde si to užijí hlavně děti. A nedávno jsme jedno takové milé místečko našli. Jedná se o kavárnu, kde vás obsluhují mašinky.

V Praze jsou taková místa 2, my si vybrali kavárničku v Nových Butovicích. Tam mašinky vozí sladké či slané dobroty. Minizákusky, malé poháry ovocné či pudinkové, kanapky, jednohubky, ale třeba i saláty. A mohou vám přivézt samozřejmě také nápoje.

Musím říci, že jak pro děti, tak i pro nás je to nevšední zážitek, který si rádi jednou za čas, za odměnu, nebo i jen tak, zopakujeme. Všechny tři děti se těší na vláčky, vyblbnou se v dětském koutku, naplní bříška dobrotami a my dospělí si taky pochutnáme a šťastní pak vyrážíme k domovu.

A pokud by někdo s návštěvou váhal, mohu vám slíbit, že když si tam najdete cestu, nebudete litovat a tuhle návštěvu si zaručeně užijete. 🙂

Tento článek byl zařazen do soutěže o Příspěvek února 2015, nezapomeňte proto prosím po přečtení na hvězdičkové hodnocení ;-).