Nové SPORT – CENTRUM ZELENÉ ZDRAVÍ pomáhá zdravým i nemocným dětem a jejich rodičům

V pražské Hrabákově ulici vzniká Sport – Centrum zelené zdraví. V únoru bude připravena předpremiéra využití nově zrekonstruovaných prostor, kde naleznou pomoc rodiče nemocných i zdravých dětí. Centrum zelené zdraví ve spolupráci s MUDr. Kleplovou přináší originální léčebnou, regenerační a cvičební metodu, která vznikla v roce 1978 v Kamenickém Šenově a je známá pod názvem Bodová cvičební metoda MUDr. Klepalové…
S metodou se nyní setkáte pouze ve studiu MUDr. Kleplové v Centru zelené zdraví.

Bodová cvičební metoda je technikou, která pracuje se složitými reflexně-koordinačními soubory. Z jednoho správně vybraného bodu se rozvine celý pohybově koordinační celek. Např. z bodu na ruce přechází pohyb na hlavu, trup a dolní končetiny. Čím je dítě mladší, nebo jedinec více postižený, tím je celý pohybový soubor viditelnější. U starších dětí, nebo dospělých probíhá zapojování svalových skupin tak, že napomáhá posílení svalů ochablých a uvolnění přetížených. Proto je Bodová cvičební metoda použitelní a vhodná ve všech věkových kategoriích, u zdravých i nemocných. Použitelnost Bodová cvičební metoda v tak rozsáhlé věkové i zdravotní škále je podmíněna dokonalou znalostí pohybového vývoje a vývoje pohybu a rozborem pohybu každého pacienta nebo klienta. Cvičení je dlouhodobou záležitostí a pro každého klienta jde o originální, nepřenosný způsob, který se navíc mění v čase, jak se mění pohybové schopnosti.

Dovolujeme si Vás pozvat na přednášku, která se uskuteční dne 16. února 2006 od 17 hodin v Centru zelené zdraví. Dozvíte se celou řadu informací o Bodové metodě MUDr. Kleplové.

O výsledcích a úspěších metody se MUDr. Kleplová zmiňuje v konkrétním příběhu jejího pacienta: Hoch se svých 16-ti letech havaroval na motorce. Výsledkem bylo těžké poranění celého komplexu nervů, které zajišťují pohyb paže. Přes různé medicínské procedury stav za několik roků vypadal tak, že bylo uvažováno o amputaci celé paže. Matka, zdravotnice odmítla a obrátila se na mne s výzvou „abych to zkusila“. Zkusila jsem „to“ a výsledkem je nejen zachování celé paže, z větší části funkční, ale i nová REFLEXNĚ PŮSOBÍCÍ Bodová cvičební metoda, která dovedla mnoho kojenců do perfektního stavu a pomohla zlepšit tělesné i duševní funkce dětí s dětskou mozkovou obrnou a lehkou mozkovou dysfunkcí . Je velmi účinná i u dětí hyperaktivních, dyslektických a s poruchami grafomotoriky.

Pro koho je metoda určena
Děti od kojeneckého věku s dětskou mozkovou obrnou, skoliózou, LMD (lehká mozková dysfunkce – hyperaktivita, hypoaktivita, dyslexie, dysgrafie, porucha řeči) nebo podezření na ní.
Bodová cvičební metoda pomůže dítěti v jakémkoliv věku ke korekci nebo k odstranění již diagnostikovaných školních problémů, nebo možných budoucích školních problémů. Dítěti zdravému pomůže k rychlejšímu rozvoji a uplatnění jeho schopností. Podstatnou nutností je zájem a láska rodiny.
Návštěva odborně vyškoleného lékaře postačí 1x týdně, ten do provádění cviků zacvičí rodiče a ti už se individuálnímu cvičení mohou věnovat v domácím prostředí.

Autorka metody
MUDr. Věra Kleplová je pediatr a lékařka oboru léčebné rehabilitace, homeopatie, EAV, Bodovou cvičební metodu praktikuje od roku 1978. Zatím nebyli proškoleni žádní další pracovníci.

Pro originalitu metody se v minulých letech do léčebny Erben v Teplicích sjíždělo za MUDr. Kleplovou mnoho pacientů z Čech, Moravy a Slovenska. V současné době o Bodovou cvičební metodu MUDr. Kleplové projevili zájem odborníci z Belgie, Anglie a Holandska. Autorka metody MUDr. Věra Kleplová kromě jiného také vystoupila v roce 2005 v sérii pořadů Hyperaktivní dítě v pořadu Sama doma na ČT 1.

Bodová cvičební metoda NENÍ

  • METODOU MUDr. Vojty, má zcela odlišné pojetí přístupu k pacientovi
  • Jakoukoliv jinou technikou označovanou „cvičím reflexně“
  • Technikou akupresury, body mají jiný charakter než body akupunkturní


    Centrum zelené zdraví se nachází v bezprostřední blízkosti Krčského lesa. V nově zrekonstruovaných prostorách naleznete tři sály. Součástí centra jsou i venkovní sportoviště, dětské hřiště.

    Centrum zelené zdraví,
    Hrabákova 2001, Praha 4.
    Telefony: Z. Pipková, tel.: 272 928 273
    E-mail: pipkova@tjjmchodov.cz

    Tisková zpráva