Chléb v hlavní roli

Rubrika: Zdravá výživa

chleb150Potravina, která neodmyslitelně patří do našich životů, a bez které by se většina z nás neobešla. Ano, řeč je o chlebu. Pro někoho samozřejmost, pro jiného pochoutka, která nezevšední. Lidé po celém světě jej připravují již více než tisíc let a zmínky o něm najdeme v písních i básních, pořekadlech i lidových moudrostech.

Nakladatelství Smart Press pro vás připravilo unikátní kuchařku s názvem Chléb v hlavní roli, věnovanou právě tomuto oblíbenému pečivu. Tato inspirativní kniha vás přesvědčí o tom, že i z chleba můžete vytvořit nápaditá a velmi chutná jídla, kterými ohromíte celou vaší rodinu i hosty.

Kniha vznikla za přispění hned několika stran, které se svou vzájemnou spoluprácí ideálně doplnily. Nakladatelství Smart Press chtělo již dlouho dobu připravit publikaci věnovanou pečivu, která chutná snad každému – chlebu. Jen vhodnou autorku stále ne a ne nalézt. Milena Volfová, přední česká foodstylistka, shodou náhod v té době přemýšlela o možnosti vydat svou vlastní kuchařku, ale nemohla najít vhodné téma. Až zajímavý námět společnosti Smart Press ji přesvědčil, a tak se mohla pustit do vzrušující práce. Penam, značka pekárenských a mlýnských výrobků, se rozhodla tento projekt podpořit. Díky nim se nyní můžete inspirovat lahůdkami z jedinečné chlebové kuchařky. Přípravy se vedle Mileny Volfové ujala i Alena Hrbková (fotografka) a Lenka Al-Šaríf Nettlová (artdirectorka).

chlebNa co se můžete v nové knize těšit? Poradí jak upéct chleba, houstičky a ostatní druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – například plněné chleby či chléb nasladko. Zaměstnané ženy zde najdou skvělou inspiraci, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy. Nabízí také spoustu zajímavých receptů. Napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek? Milena Volfová vám ve své kuchařce dokáže, že i z chleba lze vytvořit originální a chutné recepty, díky kterým se stanete hvězdnou hostitelkou.

Při přípravě knihy se ukázalo, že z chleba se dá vytvořit tolik receptů, že by zaplnily nejen jednu, ale hned dvě knihy. Kuchařka Chléb v hlavní roli tak obsahuje jen ty nejlepší recepty osobně ověřené samotnou autorkou. Ptáte se, podle čeho je do kuchařky vybírala? Třeba i podle toho, jak rychle po focení zmizela chlebová pochoutka ze stolu.
„Je mi velkou ctí, že se mohu stát kmotrou tak vynikající kuchařky. Již jsem měla možnost do nové knihy nahlédnout a už se těším na to, až recepty vyzkouším doma s rodinou,“ dodává na adresu kuchařky Chléb v hlavní roli její kmotra, oblíbená herečka Lucie Benešová.

Chléb je neodmyslitelnou součástí našich životů a recepty z něj budou chutnat všem bez rozdílu věku. Zvlášť pokud jsou připraveny s láskou, vášní a obrovským nasazením jako ty v kuchařce Chléb v hlavní roli. Věříme, že v nové knize naleznete spoustu zajímavé inspirace a dobrých rad pro pohoštění vašich nejmilejších.

volfovaMilena Volfová
Milena Volfová je přední českou foodstylistkou. Pracuje pro redakce lifestylových časopisů (začínala v Praktické ženě, pak následoval Apetit, Marianne a Marianne Bydlení a Elle). Podílela se na přípravě kuchařek Jitky Rákosníkové, Kluci v akci, S Italem v kuchyni a zároveň je i „dvorní foodstylistkou“ nakladatelství Smart Press. Kuchařka o chlebu je její knižní prvotinou – a hned v ní ukazuje, jak bohatou má sbírku báječných, chutných a snadných receptů.

hrbkovaAlena Hrbková
Alena Hrbková patří k nejlepším českým fotografům jídla. Spolupracovala s časopisem Albert Magazín a s redakcemi lifestylových titulů (Apetit, Elle, Marianne a Marianne Bydlení, Můj dům a další). Nafotila i mnoho kuchařek (kuchařky Jitky Rákosníkové, kuchařka restaurace Kampa Park, Kluci v akci, nyní nová kniha Zdeňka Pohlreicha „Prostřeno bez servítků“, 12 knih pro německý knižní trh). Zároveň vytvořila také fotografie pro několik kuchařek nakladatelství Smart Press (Biokuchařka Hanky Zemanové, edice Jídlo jako lék). Kromě jídla fotí také divadlo, je autorkou fotografií na plakátech Městských divadel pražských a divadelních fotografií Luby Skořepové v její knize Tajnosti herecké a historky rozverné.

Napsal/a: Tisková zpráva

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (4 vyjádření)

  • Taky mě k pečení v troubě donutilo to, že pekárna už dosloužila. Klasický chleba dám umíchat a vykynout do pekárny, ale péct dám i s nádobou do tfouby. Kváskový chleba peču v hrnci s nepřilnavým povrchem, chlebík je kulatý, krásně křupavý.
    Kdybych neměla pekárnu, asi bych se k pravidelnějšímu pečení v troubě nepřiměla, ale postupem času jsme si zvykli na domácí chleba, takže teď už mi vlastně nic jiného nezbývá. 🙂
    Když si to chci urychlit, peču dalamánky.
    Bami, klasický (ne kváskový) chlebík se upeče krásně i bez nádoby, bochník drží tvar, jen to zkusit a vychytat.

  • Matilda

    Bamisko, od té doby, co to naše pekárna vzdala, peču chleba v troubě. Těsto mi uhňácá robot, je to lepší než v ruce. Pak vezmu formu z pekárny, tu jsem si nechala, je teflonová a dobře se v ní peče. Dám těsto kynout rovnou do ní a pak zhruba po dvou až pěti hodinkách – to záleží, jaký chleba pečeš, dávám do trouby. Má to svá specifika, dlouho jsem lovila na jiných webech, není to jen tak. Ale stačí vychytat mouchy a práce se podaří, za ten domácí chlebík to fakt stojí. Má další meta je koupit si ošatku, aby chleba dostal tvar bochníku 🙂

    A když jsme u toho pečení, nemusíš péct jen chleba, u nás momentálně frčí veka, z půl kila bílé mouky upeču dvě veky v troubě, jsou to mňamky, nadýchané voňavé dobroty, celkem bez práce, pokud těsto umíchá robot. Dřív jsem pekla housky, teď si to zjednodušuji vekou, navíc tak rychle netvrdne, housky už druhý den byly tuhší, ale veka vydrží vláčná déle, tedy pokud u nás přežije do druhého dne… (málokdy…) 🙂

  • bamiska

    hezké…vím že se teď hodně peče v pekárnách, ale s naším počtem je to k nevyužití, ale máte třeba někdo vyzkoušeno pečení v troubě-klasické? chleba miluju a když je teplej tak nemusím ani nic na něj je a když je křupavá kůrka hmmm se mi sbíhaj sliny

  • Ocenuji kuchařku o pečení chleba. Chléb mám ráda ve všech jeho podobách a chutích. Občas peču chleba častěji,Dobré, vyzkoušené rady ráda využívám.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist