Lavina pořadů o vaření, také literatura a DVD nosiče mě utvrzují v tom, že Češi stále rádi dobře baští. Řada z vás jistě vykosťuje co měsíc, někdo možná zatím ne. Tak prubneme to spolu? 😉
Které masíčko z kuřátka používáte na roládu? Osobně znám hodně lidí, kteří ji připravují z prs. Maso je celistvé a dobře se s ním pracuje. Ale věřte, že roláda z celého kuřete nemá chybu. Maso je v jednom kusu, žádné překládání plátků a ta šťavnatost! No a ze skeletu je super vývar.
Zavzpomínala jsem na studentská léta a vykosťování, které nás učila mistrová Libuška, pro vás nafotila.
Kuře položíme prsíčkama na pracovní plochu a v průběhu vykosťování s ním v podstatě nijak nemanipulujeme.
Oddělení masa od skeletu
Vykostění křídel a stehen
Zkontrolujeme, zda není potřeba maso někde naříznout a překlopit do mezery. Můžeme buď plnit, nebo srolovat jen s česnekem, uložit do lednice, nechat vyhajat a druhý den dílo dokonat.
Dobrou chuť a ruce bez šrámu přeje Marie Busolíni!