Sladká dobrota na den zamilovaných prostě chybět nemůže. Nabídnu vám dva úžasné tipy – vyzkoušíte?
Oba recepty připravila Denisa Bartošová, která se profesionálně věnuje decor stylingu.
Nejrychlejší pečený dezert na světě, na který doma vždycky všechno máte. Nejlepší je ještě vlažný, chvilku po tom, co ho vytáhnete z trouby. Vyzkoušejte různé kombinace ovoce, vždy bude skvělý. Upečte ho přímo v krásném šálku, který chcete mamince věnovat. Až z něj bude pít kávu, s láskou si na vás vzpomene.
Recept na asi 8 šálků:
Z másla pokrájeného na kostičky, mouky, cukru a sekaných mandlí zpracujte drobenku. Rebarboru očistěte a nakrájejte na asi 1 cm široké špalíčky, jahody pokrájejte na čtvrtiny. Pokud je třeba, doslaďte ovoce moučkovým cukrem.
Nachystejte si asi 8 čajových šálků – záleží na jejich velikosti. Naplňte je do třetiny drobenkou, další třetinu ovocem a navrch opět drobenkou. S každým šálkem několikrát klepněte, aby drobenka vyplnila mezery mezi ovocem.
Zapékací mísu nebo hlubší plech naplňte do 2 cm vodou a postavte do ní čajové šálky. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte ve vodní lázni 15-20 minut.
Budete potřebovat:
Kávové nebo čajové šálky (projděte bazary, je jich všude dost), celofánové sáčky, stuhu, čerstvé květiny, lžičky
Pokud budete krambl balit a přenášet, počkejte nejprve, než úplně vychladne. Každý šálek vložte do celofánového sáčku, v horní části stáhněte stuhou.
Lžičku přiložte nebo přivažte pod stuhu. Za stuhu provlékněte malou růži nebo jinou květinu.
Kvalitní čokoláda je zdraví prospěšná. To už je dávno vědecky dokázáno. Kombinace čokolády a malin dělá z tohoto dezertu něco výjimečného a ostatním sladkostem nastavuje tu nejvyšší laťku. Okouzlíte jím manžela nebo manželku, ale i maminku nebo tchýni. Nejlepší samozřejmě bude, když každému upečete jeden.
Recept na čtyři srdíčka
(o šířce 12 cm a výšce 4 cm):
Na polevu:
Předehřejte troubu na 160 °C. V míse vyšlehejte ručním šlehačem máslo a cukr do pěny. Trvá to asi 10 minut. Postupně přidávejte vejce, zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem a mléko, nakonec ručně vmíchejte nasekanou čokoládu.
Lžící přesuňte těsto do dortové formy ve tvaru srdce zhruba do poloviny výšky a pečte 20 minut. Pak do korpusu zapíchněte špejli – pokud na ní nic neulpí, vytáhněte koláč z trouby. Nechte vychladnout.
Na nejmenší plotýnce zvolna zahřejte 150 g rozlámané kvalitní hořké čokolády a 125 ml smetany. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte z plamene a nechte 10 minut odpočinout. Do každé formy s vychladlým koláčem nalijte část polevy a hned do ní usaďte čerstvé maliny.
Budete potřebovat:
Pevný červený papír, nůžky, lepidlo v tyčince, pravítko, stuhu s potiskem
Koláč nechte ve formě a převažte stuhou. Hodláte-li si formu ponechat i pro další použití, vyrobte krabičku ve tvaru srdce. Obkreslete obvod formy a vystřihněte jej. Navíc vystřihněte pruh, který bude délkou i šířkou odpovídat výšce a obvodu vašeho koláče. Dále viz ilustrace v knize…
Láska prochází kuchyní VYBOJOVALA v PEKINGU 1. místo v kategorii DESIGN v MEZINÁRODNÍ soutěži Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013.
Kniha Denisy Bartošové obsahuje báječné recepty a především originální nápady na balení jedlých dárků všeho druhu – pro děti, ženy (maminky, dcery, kamarádky…) i muže (partnery, tatínky…).