Testováno na VD: Tvrdé sýry z Jaroměřické mlékárny

Rubrika: Recepty, Testováno na VD

A máme tady talší testování s Jaroměřickou mlékárnou. Tentokrát jde o poslední článek, tak doufám, že se vám i předchozí díly alespoň trochu líbily.

Od roku 1937 vyrábí Jaroměřická mlékárna mléčné výrobky, které všem chutnají. V mlékárně pro vás každodenně připravují několik druhů mléčných výrobků, jako jsou třeba sýry, tvarohy, tradiční pomazánkové másla a Fénix.

V minulém testování jsem se zaměřila na tvarohy a smetanové sýry, přečtěte si, jak se osvědčily při testování, a třeba si i něco upečte a uvařte:-)

A teď jdeme na tvrdé sýry – jak dopadly?

Jaroměřický MIX

jaromericky_mixSpojení koření a sýru nakrájených do malých kostiček.

 

Na kostičky nakrájený eidam v kombinaci s kořením. Pikantní jemný i podmanivý. Chuťově zvláštní i tradiční. Tady bohužel nenabídnu žádný recept, protože byl snězený tak rychle, že jsem si ho ani nestačila vyfotit. 🙂 Ale právě to je známka kvality. Protože byl chuťově tak dobrý, jenom se po něm zaprášilo. Nejvíce mi chutnal čistý, neochucený, jemný sýr. Muž zase preferoval kořenější a dětem chutnal kromě neochuceného také ten nejostřejší. 🙂

Jaroměřický Zámecký 45% plátkový sýr

jaromericky_platkovyPřestože má mít sýr nahořkle lahodnou máslovou chuť, mně chutnal hlavně máslově. 🙂 Jde o sýr s oky holandského typu a chutná jako ementál.

 

 

 

Rohlíčky s krupavým sýrem

Budete potřebovat:

  • 250 ml vlažného mlékasyrove_rohlicky5
  • 125 ml oleje
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • 500 g hladké mouky
  • 1 droždí
  • plátkový sýr
  • 1 vajíčko na potření

Do pekárny (nebo robota) dáme veškeré suroviny, kromě sýru, a vypracujeme hladké těsto.
Necháme vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Každý vyválíme a rozdělíme na 8 trojůhelníků, jako rozdělené dílky od pizzy. Smotáváme rohlíčky od nejširšího konce až po špičku.

syrove_rohlicky1syrove_rohlicky2

Přendáváme na plech s pečícím papírem, a necháme ještě 30 min. kynout.
Všechny rohlíčky potřeme našlehaným vajíčkem a nahoru poloříme nakrájený plátek sýru.

syrove_rohlicky3syrove_rohlicky4

Pečeme asi 15-20 minut, záleží jak velké rohlíčky máme.

Jaroměřický archivní sýr

jaromericky_archivni_syrJaroměřický archivní sýr si zamilujete snadno. Odolat mu později je ale mnohem těžší. Necháte se taky zlákat?

Musím říct, že tahle věta je opravdu pravdivá a Jaroměřická mlékárna něco neslibuje jenom tak.

 

Semínkový sýrový rohlík

Budete potřebovat:

  • těsto jako u rohlíčků s křupavým sýrem, jenom změna bude u moukyseminkovy_syrovy_rohlik2
  • 400 hladké mouky + 100 žitné mouky
  • semínka na posypání
  • vajíčko na potření
  • Jaroměřický archivní sýr

 

Vypracujeme si hladké těsto, které necháme vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Každý vyválíme a rozdělíme na 8 trojůhelníků, jako rozdělené dílky od pizzy. Těsto naplníme nakrájeným sýrem. Smotáváme rohlíčky od nejširšího konce až po špičku.

Přendáváme na plech s pečícím papírem, a necháme ještě 30 min kynout. Všechny rohlíčky potřeme našlehaným vajíčkem a posypeme semínky (lněné semínko, slunečnice, sezam).

Pečeme asi 15-20 minut, záleží jak velké rohlíčky máme.

Nejlepší jsou ještě teplé, kdy je sýr krásně vláčný.

Ale protože jde opravdu o kvalitní archivní sýr, je škoda ho použít jenom na pečení. Zkuste si ho nastrouhat na chleba, nakrájet jenom tak na kostičky k vínu, nebo nakrájet na plátky na pečivo. Dobrá je taky sýrová pomazánka.

Do změklého másla vmícháme pomazánkové máslo a nastrouhaný sýr. Ochutíme česnekem (1 stroužek), solí a pepřem. Promícháme a máme hotovo. 🙂

Máslo

jaromer_masloRozhodně nesmíme zapomenout na Jaroměřické máslo.

 

 

 

Máslo nesmí chybět. Používá se v teplé i studené kuchyni. Jeho využití je široké. Můžete s ním upéct cukroví a jiné sladké dobroty, udělat pomazánku nebo použít maso.

A úplně nejlepší je namazané na čerstvém pečivu. Nejlepší je to, že máslo jde krásně roztírat už po chvilce, kdy je vytáhnuté z lednice.


Doma jsme všichni sýroví. Sýr můžeme v jakémkoliv množství a Jaroměřická mlékárna nabízí sýry opravdu kvalitní a chutné. Hodí se jak na zapékání, pečení, nebo jenom tak na pečivu. Je jedno jakou variantu zvolíte, hlavní je chuť, na kterou opravdu nezapomenete, protože jde o kvalitní chutné produkty.

Za testování výrobků Jaroměřické mlékárny jsem moc ráda, protože jsem se přesvědčila, že jde o kvalitní a chutné výrobky.

Napsal/a: Nuninka

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist