Recepty gurmánského experimentátora Ládi Hrušky mají nyní i knižní podobu. Nakladatelství Ikar ve spolupráci s televizí Nova vydalo včera kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“ a zájem o ni je velký. Aspiruje na to stát se bestsellerem.
Populární potravinový inspektor a reportér TV Nova Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař.
V televizi a nyní i ve své kuchařce Vaříme s Láďou Hruškou dokazuje, že vařit se dá
V kuchařce nechybí recept na legendární chipsy z kuřecích kůžiček, koblihy z trouby nebo domácí pribinák.
Suroviny v jednotlivých receptech jsou podle zvyku Ládi Hrušky přepočítané na hrnky, lžíce a špetky a doplňují je údaje o jejich ceně.
Vaření podle Ládi Hrušky je fenomén. Recepty bývalého politického zpravodaje každý den vysílá nejsledovanější zpravodajská relace v České republice, sdílejí se na sociálních sítích i na specializovaných kuchařských webech. Láďa Hruška dostává denně desítky e-mailů a dopisů od fanoušků a diváků TV Nova, o jeho popularitě svědčí i zájem o knižní podobu jeho receptů.
Podle odpovědné redaktorky knihy Květuše Hrachové kouzlo receptů Ládi Hrušky tkví v tom, že jsou snadné, rychlé, chutné, bez chemických přísad a levné.
Kniha je k dostání na internetu i v kamenných knihkupectvích.
Prolistovat si ukázku z knihy můžete tady.
S Láďou Hruškou se fanoušci levného a chutného vaření mohou osobně setkat na křtu knihy „Vaříme s Láďou Hruškou“, který se koná 25. 9. 2014 od 19 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze nebo během autogramiád. Láďa Hruška bude své knihy podepisovat vždy od 17 hodin v knihkupectvích Dobrovský – 2. 10. v Ostravě v OC Forum Nová Karolina, 9. 10. v Brně Joštova a 16. 10. v Praze v OC Arkády Pankrác.
Ladislav Hruška (* 1978) vystudoval pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové a hned po škole nastoupil jako učitel na základní školu v rodném Městci Králové. Novinářskou kariéru zahájil jako externí redaktor Nymburského deníku. V současné době působí ve zpravodajství TV Nova. Do povědomí diváků se zapsal rolí potravinového inspektora, který dohlížel na čerstvost a kvalitu potravin v obchodních řetězcích. Nyní v rámci rubriky Levně a chutně předkládá divákům recepty, které sám připravuje. Od října tohoto roku bude mít na TV Nova vlastní pořad o vaření.