Láďa Hruška: Kuchařka je dárek divákům

Recepty gurmánského experimentátora Ládi Hrušky mají nyní i knižní podobu. Nakladatelství Ikar ve spolupráci s televizí Nova vydalo včera kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“ a zájem o ni je velký. Aspiruje na to stát se bestsellerem.

Populární potravinový inspektor a reportér TV Nova Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař.

V televizi a nyní i ve své kuchařce Vaříme s Láďou Hruškou dokazuje, že vařit se dá levně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších jídel doslova za pár korun.

V kuchařce nechybí recept na legendární chipsy z kuřecích kůžiček, koblihy z trouby nebo domácí pribinák.

Suroviny v jednotlivých receptech jsou podle zvyku Ládi Hrušky přepočítané na hrnky, lžíce a špetky a doplňují je údaje o jejich ceně.

Na kuchařku jsem se velmi těšil, protože ji beru jako velký dluh a zároveň dárek divákům, kteří se na ni ptají už od prvního dílu mého vaření,“
říká Láďa Hruška, reportér TV Nova.

Vaření podle Ládi Hrušky je fenomén. Recepty bývalého politického zpravodaje každý den vysílá nejsledovanější zpravodajská relace v České republice, sdílejí se na sociálních sítích i na specializovaných kuchařských webech. Láďa Hruška dostává denně desítky e-mailů a dopisů od fanoušků a diváků TV Nova, o jeho popularitě svědčí i zájem o knižní podobu jeho receptů.

Zájem o kuchařku Ládi Hrušky je obrovský. Předpokládáme, že se zařadí mezi naše kuchařské bestsellery,
uvedl marketingový ředitel společnosti Euromedia Group, pod niž patří nakladatelství Ikar.

Podle odpovědné redaktorky knihy Květuše Hrachové kouzlo receptů Ládi Hrušky tkví v tom, že jsou snadné, rychlé, chutné, bez chemických přísad a levné.

Láďa Hruška není profesionální kuchař, ale jako gurmánský experimentátor má fantazii nezbytnou pro každého, kdo chce v kuchyni ohromit a zaujmout,
vysvětluje dále Květuše Hrachová.

Kniha je k dostání na internetu i v kamenných knihkupectvích.

Prolistovat si ukázku z knihy můžete tady.

Setkejte se s Láďou Hruškou!

S Láďou Hruškou se fanoušci levného a chutného vaření mohou osobně setkat na křtu knihy „Vaříme s Láďou Hruškou“, který se koná 25. 9. 2014 od 19 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze nebo během autogramiád. Láďa Hruška bude své knihy podepisovat vždy od 17 hodin v knihkupectvích Dobrovský – 2. 10. v Ostravě v OC Forum Nová Karolina, 9. 10. v Brně Joštova a 16. 10. v Praze v OC Arkády Pankrác.

O Láďovi Hruškovi

Ladislav Hruška (* 1978) vystudoval pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové a hned po škole nastoupil jako učitel na základní školu v rodném Městci Králové. Novinářskou kariéru zahájil jako externí redaktor Nymburského deníku. V současné době působí ve zpravodajství TV Nova. Do povědomí diváků se zapsal rolí potravinového inspektora, který dohlížel na čerstvost a kvalitu potravin v obchodních řetězcích. Nyní v rámci rubriky Levně a chutně předkládá divákům recepty, které sám připravuje. Od října tohoto roku bude mít na TV Nova vlastní pořad o vaření.