Pochutnejte si na sladkostech

Rubrika: Recepty, Výživa

V předchozím článku jsme si povídali o přípravě sladkostí se zaměřením na jejich kvalitu. Je na čase si uvést i nějaké recepty pro inspiraci. Ty pocházejí od šéfcukrářky Café Imperial Kateřiny Fornůskové…

Čokoládový mousse

1l smetany 33-35%
400 g čokolády (kvalitní) – podle chuti – např. 200 g hořké a 200 g bílé
100 ml cukerného rozvaru (připraví se v kastrůlku – do varu se přivede cukr smíchaný s malým množstvím vody tak, aby se nám vytvořila řidší kašička)
4 žloutky

Žloutky s cukerným rozvarem vyšleháme ve vodní lázni.  Čokoládu (čokolády) rozpustíme ve vodní lázni. Vyšleháme šlehačku. Žloutky a čokoládu spojíme (příp. polovinu žloutků do každé čokolády). Postupně zlehka zamícháme smetanu.
Prokládáme střídavě tmavou a světlou vrstvu.

Tip: Dezert můžete připravit do skla, nebo využijete korpus (cca 300 g nastrouhaných sušenek a 200 g másla, jež smícháte a namačkáte do formy), na který dáte podle vrstev čokoládovou směs.

Tvarohový dort pečený

500 g tvarohu
200 g cukru krupice
Van. prášek 2 lžíce
2 vejce
200 ml smetany
1x lusk. van.
2 balení sušenek (cca 300 g)
250 g másla

Nastrouhané sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vytvoříme vymačkáním do formy korpus.  Tvaroh, cukr, vanilkový prášek a vejce smícháme. Smetanu vyšleháme a přidáme do tvarohu.
Pečeme na 150 st. cca 30-40 min.

Tip: Hotový dezert můžeme ozdobit čokoládovými hoblinami.

Dobrou chuť!

Více receptů nejen na přípravu sladkých dobrot, ale i třeba pro zdravou snídani, najdete na www.bileplus.cz.

Napsal/a: Iveta Pešková

Toto taky stojí za přečtení!

Pořízení tažného zařízení je snadné a cenově výhodné

Disponovat vozem bez tažného zařízení není žádný hendikep, jak by se mohlo zdát. Pokud potřebujete využívat přívěsný vozík, karavan, nosič

Čtu dál →

Cyklistické dárky pro malé i větší cyklisty

Máte doma nadšeného cyklistu a nevíte, co mu pod stromečkem udělá největší radost? Podobným problémem se rok, co rok

Čtu dál →
Jindřichův Hradec

Prohlédněte si Jindřichův Hradec. S našimi tipy o nic nepřijdete

Jindřichův Hradec si zaslouží vaši pozornost. Je to nádherné město s pěknou historii. Najdete tu nádherné chaty a chalupy,

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (10 vyjádření)

  • Lien

    aha, to mě nikdy nenapalo, máme teda domácí, ale mě to nenapadá ani u kupovaných a to si občas syrové žloutky normálně dáme

  • PetraO

    stačí ta vodní lázeň?

  • PetraO
  • Lien

    proč strach z vajec

  • psohlavkyne

    Mńam, jí už očima.:)

  • PetraO

    Toho 1.ho receptu bych se asi bála (i v případě domácích vajec)-nebo není třeba? Myslím kvůle těm syrovým vajíčkům-pro děti, těhotné, či kojící ženy asi určité ryziko? A navíc tolik dobré čokolády bych snědla raději jen tak 🙂

    Mám někde schovaný čokoládový recept od Novotného (mlaskačka), také mňamka a stačla jen čokoláda na vaření, ale bohužel, také ze syrových vajíček, takže už jsem ho léta pro jistotu neokusila.

    Ale ten druhý recept by třebas stál i za hřích:-) Vanilkový prášek bych řekla, že je vanilkový cukr a ten lusk bych si asi odpustila a dala tzam víc toho v. cukru.., určitě se tím nemůže nic zkazit, jen to hold bude vanilkové jen jako (ale kdo je dnes zvyklý na ne jen jako vanilkovou chuť, že)

  • MarieB

    Vypadá to úžasně! Vždy mi vrtalo hlavou, jaké korpusy se na tyto věci používají a o sušenkových slýchám stále častěji. Pokud si naježím vytoužený robot, tak budu šlehat a péct jako vzteklá :-D.MarieB

  • ctiradka

    Já mám dotaz… co znamená „vanilkový prášek“? Je to vanilkový puding, nebo to je vanilkový cukr, nebo něco jiného?????

  • Lien

    hmmmmm, taky bych si dala 🙂

  • bamiska

    mnam 😀 kalorické, na kapsu náročné ale ochutnala bych…třeba i vyzkouším

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist