Plavání kojenců a batolat

Ať už máte, nebo teprve čekáte děťátko, určitě přemýšlíte co pro něj bude nejlepší. Když se narodila dcera, začala jsem hledat co by se dalo s malým miminkem podnikat. V té době bylo pouze plavání. Což je naprosto super.Plavat se s miminkem začíná v šesti týdnech ve vaničce. Zde se provádí různé cviky na posilování zad, držení hlavičky a další cviky. Miminko je zvyklé na vodu z dělohy, takže to je pro něho známé prostředí. Ve vodě se cítí dobře. Jsou miminka, které vodu milují, jiné ji mají rády, ale najdou se i takové, které pláčou. Miminko do vody rozhodně nenutíme, a to ani při koupání. Dneska se dá dokonce pořídit kyblík na koupání pro miminka, které nemají vodu rády.

Když se rozhodnete pro plavání, nejdříve si zjistěte co kdo nabízí, cenu a dostupnost. Ne vždy je vše v místě bydliště a musíte kousek dojíždět.
Plavání ve vaničce trvá 20 minut. S miminkem se provádějí různé cviky a hry. Miminko se naučí také potápět. V šesti měsících se jde do bazénu. Ale ne všude to je stejné, záleží jak to je na bazénech. Někde můžou do bazénu děti už v půl roce, jinde až v roce. V plavání se děti také učí, co mají udělat, když spadnou do vody.

Když začal chodit na plavání syn, vynechali jsme vaničky a šli v půl roce do vířivky. Do bazénu, kam jezdíme můžou děti až od roku, tak se začalo chodit do vířivky. A bylo to super, bylo to nanejvýš pro 3 maminky. A pak do bazénu.
Dcera umí v pěti letech přeplavat bazén na šířku, je to malá potápka a vodu miluje. Syn je ve vodě těžký pohodář.
Na bazén jezdíme i mimo plavecký kurz. Máme to rozdělené. Na kurzu se poslouchá a plave, zatímco mimo kurz se dělají hlouposti.

Pokud váháte jestli chodit plavat nebo ne, určitě buďte pro. Užijete si spoustu srandy. Vy i miminko se něco naučíte.
Váháte kvůli ceně? Ano máte pravdu, takové plavání není zrovna levná záležitost. Možná si také říkáte, že za Vás nic takového nebylo a plavat umíte. Ale je opravdu spousta lidí, kteří to neumí.

Chcete aby mezi ně patřilo i Vaše dítě? Možná si také říkáte, proč platit nevím kolik, když ho to můžeme naučit sami. Na plavání instruktoři postupně miminka připravují na to, co mají dělat. Děti mají odborný dohled a výcvik. Instruktoři ví, co a kdy je začít učit. Poradí Vám, jak zbavit dítě strachu z vody, jak můžete s miminkem, batoletem a větším dítětem plavat sami. Že je pro dítě super, když si ho vezmete k sobě do vany.

Dneska už některé pojišťovny proplácí nějakou částku na plavání. Uvidíte, že Vám i miminku bude moc fajn. A ještě dlouho po ukončeném kurzu plavání se budete dívat na video, kde se Váš drobeček učí plavat a zrovna předvádí co všechno už umí.