Jak jsem přišel na svět?

Dneska ráno se mi stala věc, o které vám musím napsat, protože mě zajímá, jestli už jste se s tím u svých dětí taky setkali, a jak jste reagovali vy.
Dneska ráno, asi v půl šesté, naše miminko zrovna vstávalo, a tak se vzbudil i starší syn – 3 roky a osm měsíců – a přelezl si k nám do postele…
Chvilku nic, a najednou se malý posadil a ptá se: Maminko, jak jsem se vlastně narodil?? Adámka jste koupili a mě jste taky koupili?? (přitom mu nikdo neřekl, že jsme adámka koupili). A já mu povídám, že jsme Adámka ani jeho nekoupili, ale že jsme si je oba přivezli z nemocnice. Že jestli si vzpomíná, jak měla maminka velké bříško, že jsme mu říkali, že tam je miminko, a až bude čas, tak maminka pojede na pár dní do nemocnice, a že si pro mě i pro miminko s tatínkem přijedou.
A on se zase ptá: A to jste nás tam koupili?? Od pana doktora?? A tak jsem mu začala vysvětlovat, že pan doktor mě je z bříška vyndal. A znáte malé děti, takže to bylo samé – a jak? a proč? a kde jsem se tam vzal? A najednou se do rozhovoru vložil i manžel a povídá: No víš, to my s maminkou se máme moc rádi, a z tý naší lásky jsme si pořídili tebe a brášku. Až budeš velký a budeš mít rád nějakou holčičku, tak s ní taky budeš mít takové miminko. A malý na to: Ale já mám rád maminku, tak s ní taky můžu mít miminko?? A v té chvíli jsem tuto debatu ukončila, protože jsem nevěděla , co mu mám odpovědět, a taky jsem si říkala, že je ještě brzy mu vysvětlovat okolnosti ohledně toho, jak se rodí miminka.

Stalo se vám to taky? A jak jste reagovali? A kdy si myslíte, že je čas, začít vysvětlovat dítěti vše okolo sexuální výchovy? Myslíte si ,že jim toho škola o tom poví dost??