Moje velká úchylka – Vánoce už v létě

Každý ví, že Vánoce jsou 24. 12. a období Vánoc má čtyři adventní neděle. Ale já mám asi zvláštní úchylku, protože mně začínají vánoce už koncem prázdnin, takže v létě. Já už začnu v předstihu plánovat, co a komu koupím od Ježíška, a protože je nás hodně a jsem taková, že dělám ráda radost druhým. Takže není nic divného, když koncem srpna začínám postupně nakupovat. A jak jsem už psala, je nás hodně, a tím pádem mám hodně moc dárků, je to i problém je poschovávat, tak aby je nikdo nenašel a abych je našla já na Vánoce.
Taky si každý rok říkám, že nebudu moc utrácet a koupím každému určitý počet dárků, co si určím předem. Ale i když si toto dám jako závazek, vždy je vše jinak. No kdo by odolal dalším a dalším hračkám pro syna a vnoučata. Vždy při koupi nějaké hračky si říkám, že to byla poslední, ale pak na mě zase někde něco vykoukne a já si řeknu, no to je přesně ono, co se jim bude moc líbit a co vlastě nutně potřebují. A pak si řeknu, přece nebudou mít ostatní dárků méně a začnu počty dorovnávat. A výsledek je, že se mi to sotva vejde pod stromeček. To pak starší syn komentuje, že tu přece někdo říkal, že nemáme moc čekat a že se to zase pod stromek nevejde.
Myslela jsem, že letos odolám a začnu nakupovat později a vyzkouším si, jaké je nakupování v adventním čase, kdy je všude plno vánoční výzdoby, ale taky plno lidí, a tak si užiji i prodírání davem. V jedné ruce potáhnu syna, aby se mi někde neztratil nebo něco neporazil, a v druhé budu mít spoustů dárečků. Ale asi si nákupy v davu zase neužiji, už nyní mám pro prcka asi tři dárky a mezi nimi vysněné auto na ovládání. Tak je mi jasné, když už nyní čeká na Ježíška a minimálně 40x denně mluví o autě na ovládání, všude má rozložené letáky s tím co vlastně vše nutně potřebuje koupit, že auto povede a ostatní zůstane stejně v pozadí.
Další dárky mám v plánu, pro dvouletého vnoučka asi také nějaké jednodušší auto na ovládání, už mám něco vyhlídnuté, ale ještě vybírám z několika variant. Ještě nevím, co pro tříletou vnučku, která má vlastně vše a vím, že oblečením jí radost neudělám, je spousta hraček pro holčičky, ale nevím čím jí udělat radost. Ale její sestřičce, co se má narodit v únoru, jsem koupila už pod stromeček krásný teploučký fusak.
No a to je necelý konec srpna a já už část dárků mám, ale zdaleka to není vše, komu musím ještě nakoupit Ježíška, takže do prosince mám o zábavu postaráno. No a hlavně si ale musím začít opět psát, co a komu vlastně mám, protože s mojí sklerózou bych si v prosinci na polovinu věcí nevzpomněla.
Je tu někdo s podobnou úchylkou jako já, nebo naopak nakupujete na poslední chvíli?