MVD: Tak končí jedno období…

Se začátkem prázdnin se vše točilo kolem Tinky. Filipovi sice začaly prázdniny, ale hodně přemýšlel nad tím, co dát svoji sestřičce k jejím 3. narozeninám. Ty má téměř na začátku prázdnin, takže času moc neměl. A Tinuška mu s tím také moc nepomohla:- „Tinko, co chceš k narozeninám?“ – „Dáreček.“ – „A jaký dáreček?“ – nevzdával se Filip. “Růžový“ – odpověděla Tinka. Filip vše nakonec vymyslel šalamounsky. Vyrobil jí ze zažehlovacích korálků růžového mořského koníka (-:

Hlavní změnou ale v červenci bylo to, že Tina nastoupila do školky. O školce jsme si vyprávěli. Filip jí záviděl, že si bude hrát s kamarády. Do stejné školky chodí také dvě kamarádky, se kterými se setkává na pískovišti u domu. Příprava byla, myslím, dostačující. Tinka se do školky těšila. Jako první den nástupu jsme zvolili 4. července – den před svátky. Doprovodili jsme ji celá rodina. Filip jí udělal taxikáře a odvezl ji na koloběžce. Vše probíhalo v klidu a hlavně bez pláče.

S paní učitelkou jsme byly domluvené, že jsem doma a kdyby byla krize, že bude volat. Po obědě šla klidně spát. Když jsem pro ni odpoledne přišla, tak nechtěla jít domů. „Ještě né!“ – říkala mi od stolečku, u kterého pila s kámoškami „virtuální“ kafíčko.

Dny po svátcích byly také v úplné pohodě. S Filipem jsme ji ráno vyprovodili a odpoledne pro ni zašli.

Zlom nastal až teď, když ji ráno musí odvádět tatínek. Brečí a křečovitě se jej drží kolem krku. Brečí ještě chvíli ve školce. Odpoledne ale tvrdí, že se jí ve školce líbí a musí tam zajít, protože tam zapomněla něco dostavět, uložit panenku apod. Věřím, že školka bude její oblíbené místo, stejně jako byla Filipova školka.

Tímto definitivně končí jedna etapa dětství a začíná ta další se svými povinnostmi a krásami. Mateřská dovolená skončila, ale tím nekončí mazlení a pusinkování, které si Tinka umí užívat vrchovatou měrou. Začíná školkový život s novým poznáváním a osamostatňováním se… Takže se také loučíme s projektem Mateřská Vašich dětí a přejeme všem plnou náruč lásky!

Článek je součástí projektu Mateřská s VD, jehož partnery jsou Silikonovékorále.cz a Tinkyshops.