Veletrh For Toys – Jak jsem prožila den na veletrhu hraček

Konal se již 2. ročník veletrhu hraček v Ostravě na výstavišti Černá louka. Četla jsem si příspěvek jedné redaktorky o veletrhu v Praze a dala na její radu a jela bez dětí. Kamarádka si vzala 5 letého syna a starší zůstal doma s tatínkem. Já jsem jistě udělala dobře, že jsem své 2 ratolesti nechala doma a krásně jsem si to užila a prošla…

Po příjezdu na výstaviště jsme nedočkavě vešly do haly. U příchodu jsme obdržely hrací kartu pro jejího syna. U jednotlivých stánků byly soutěžní úkoly, které měl splnit a za to dostal razítko na kartičku a po dokončení všech stanovišť ji vhodil do slosování. Každý den losovali za ten den výherce o velmi hodnotné ceny a na závěr veletrhu ze všech zúčastněných dětí vylosovali jednoho výherce zájezdu pro 1 dítě a 1 dospělého do Chorvatska.

Jako velký klad beru možnost šatny, kde jsme si nechaly zimní bundy a měly tak volné ruce na veškeré pozdější aktivity. Dítko si zatím vybarvilo obrázek s Brumíkem a my si daly věci do šatny. Za vymalovaný obrázek dostal Brumíka, obrázek si mohl i nechat.

1. hala – byla plná her a soutěží

V případě splnění pár her a získání razítek byl herní lístek pak slosován. 2x denně se konal turnaj ve weykicku a 1x denně turnaj v holandském biliardu, v kterém moje kamarádka uspěla a vyhrála taneční podložku.

Byly také k dispozici skákací boty, skákací hrad, trampolíny, taneční podložky, weykick (magnetická hra), holandský billiard a to vše si děti mohly vyzkoušet.  Samozřejmě i dospělí. Zahrály jsme si s kamarádkou pár her proti sobě a skutečně nás to moc bavilo.

Její syn si zaskákal na trampolíně a zahrál si taky pár her. A především obdivoval dráhu s RC modely aut. Jezdily přes překážky a občas zajely i mezi diváky, a to ho nejvíce fascinovalo.

2. hala

Tady už byly především stánky s hračkami a pro děti tam tvarovali balónky klauni z Balóunkova, kteří předváděli z balónků květiny, zvířátka, letadla.

Pro děti bylo připraveno i malování na obličej a byly opravdu krásně zmalované.

Další koutek měl pro děti připravenou výrobu letadélka, které si malý s radostí vybarvil a vyrobil.

Překvapilo mě velké množství logických her. Některé jsme si vyzkoušeli poskládat. Ani jsme chvílemi nevěděly, kde se vlastně prodávají a že vůbec jsou takové opravdu pěkné logické hry na trhu.

Na konci haly bylo uděláno pódium a připraveno divadelní představení pro děti „Neposedné hodiny“.  Chvilku jsme se koukali, děti v hledišti představení bavilo, tleskaly a smály se.

3. hala

Tady se mi moc líbil stánek s ložním povlečením, uvažuji totiž nad přestavbou pokoje. Stánek s knihami mě také okouzlil, listovala jsem dětskými knížkami a zvažovala, která by se ještě klukům líbila. Nabízeli i příjemných 20% dolů. U výrobků s mašinkou Tomášem a jeho kamarády jsem čekala trošku větší slevy. Celkově ale ceny byly normální a odpovídaly prodejním. Já jsem se dívala po hračce mozaika, žádný větší rozdíl než na běžných pultech obchodů jsem neshledala.

Některé hračky byly s 20% nebo 10% veletržní slevou. Prodávaly se i kostýmy na maškarní a ty mi přišly cenově výhodné, ale bohužel většinou pro holčičky. Nakonec jsem koupila 2 kovové autíčka a byla jsem i tak spokojená.

V jednom stánku byla pro děti připravená soutěž „Nakresli si svůj dům snů“, hrálo se o skládací hru hradu nebo zámku. Malý opět sedl a kreslil svůj domeček.

LG propagovali novou technologii malování na obrazovku, což mě hodně překvapilo a dětem i výtvory vytiskli, takže měly příjemnou vzpomínku.

Plno krásných modelů vláčku a modely aut uchvátily jistě každé dítě. Pro ty menší byl k dispozici také prostor, kde si mohly skládat pěnové kostky. Nebo si mohly skládat z malých kostiček hrad. Pro děti to tam byl opravdu ráj.

Dětské minikino nabízelo promítání pohádky ve 3D pro děti po celý den.

Příští rok se určitě pojedu podívat i s dětmi.