Tvořeníčko – svícínek z vypálené skleničky od svíčky ♥

Miluju zimu a brzké stmívání, a to z jednoho prostého důvodu – miluju svíčky a svícny všeho druhu. V mém bytě se obojího najde značné množství. A díky tomu, že než něco vyhodím, tak to dvakrát obrátím v ruce, tak vznikl i můj dnešní svícínek a s ním i tento článek.
Potřebujeme skleničku, můžete koupit nebo využít nějakou od vypálené svíčky, já použila od svíčky, co jsem si koupila v Ikea.

POMŮCKY:
– sklenička od svíčky
– barvy na sklo (já použila modrou, bílou)
– štětec
– bílý papír
– raznice na papír
– třpytkaté lepidlo
– čajovou svíčku + sirky

1) Modrou barvu na sklo si dáme na papír a štětcem ji naneseme na skleničku, štětcem jen jakoby ťupkáme (tupujeme), nenatíráme!!!!! – výsledný efekt je mnohem hezčí


2) Raznicí na papír z bílého papíru si vyrazíme drobné ornamenty – vločky, stromečky, hvězdičky… cokoliv máte, nebo se vám líbí.
3) Hvězdičky přikládáme opatrně na ještě nezaschlou potupovanou skleničku, třpytkatým lepidýlkem můžeme udělat tečku do středu. Necháme zaschnout.


4) Po zaschnutí si bílou barvu na sklo dáme na papír a opatrně štětcem opět potupujeme celou skleničku, ta vlastně přilepí hvězdičky, potáhne je ochranným povrchem, a opět necháme zaschnout.
– nelekněte se toho, že po natření bílou barvou se vše zmatní – bílá barva po zaschnutí zprůhlední!!!
– pak už se můžete pustit do trávení příjemných chvilek při zapáleném svícínku



Krásný prosvícený den, tvořilky…