Silikonová razítka

Už nějakou dobu se na našem trhu objevují průhledná silikonová razítka. Jde o nový, vskutku revoluční způsob razítkování. Práce se silikonovými razítky je velmi jednoduchá, zvládnou jí hravě i menší děti a vzhledem ke stále se rozšiřující nabídce motivů se razítkování může brzy stát oblíbenou kreativní „disciplínou“.

K práci kromě razítek potřebujeme ještě akrylátovou destičku a razítkovací barvu. Akrylátová destička je k dostání ve více velikostech, postačí nám bohatě velikosti dvě, pro větší a menší motivy.

Razítka koupíme na průhledné fólii, ze které vybraný motiv jednoduše sloupneme a přiložíme na destičku. Díky rozdílnosti materiálů razítko krásně přilne a je připraveno k použití. Dále už pracujeme stejně, jako s klas. dřevěnými razítky, to znamená – nabarvíme a tiskneme.

Velkou předností silikonových razítek a průhledné akrylátové destičky je možnost vidět přesně, kam tiskneme.

Po natištění motivu razítko sloupneme z destičky, uložíme zpět na fólii a použijeme jiné. Razítka se používají opakovaně, jejich údržba je víc než snadná. Po použití stačí otřít vlhčeným ubrouskem, občas omýt ve vlažné mýdlové vodě a osušit.

Razítka můžeme použít při výrobě přáníček, scrapbook stránek, můžeme natištěné motivy různě kombinovat, vybarvovat, vystříhávat… atd.

Děti razítkování milují, nabídněte jim nové možnosti!

Materiál potřebný k razítkování najdete na  E-shopu www.svetvzpominek.cz