Šijeme s Královstvím látek – srdíčka podle Tildy

Dnes si společně ušijeme jednoduchá srdíčka podle Tildy. Použijete-li látku s vánočním motivem, vznikne vám krásná adventní dekorace. Stejně tak srdíčka poslouží jako milý drobný dárek pro vaše nejbližší.

Co budeme potřebovat:

– jakékoliv zbytky látek podle velikosti srdíčka
– kousek stužky
– výplň (můžete použít i vatu)
– šablonku srdíčka

Látky s vánočními motivy najdete v Království látek. Na srdíčka můžete podle libosti použít i jakékoli jiné vzory – např. dětské motivy, různé kvítky apod.

A jdeme na šití…

(Všechny obrázky v tomto fotonávodu můžete opět zvětšit kliknutím.)

• ze šablonky si vystřihneme srdíčko, podle toho jak velké ho chceme mít

složíme látku lícem na sebe, přiložíme na ni šablonku srdíčka a tužkou překreslíme na látku. Na šablonce je vyznačeno, kde zůstane nesešitý otvor, tzn.že začátek i konec švu zapošijeme, aby se nám potom šev nepáral.

• Tip: Nastavte si stroj na malinký steh – kulatinky pak mají po otočení hezčí tvar

• šít tedy začínáme vpravo dole, do horní části uprostřed srdíčka vložíme napůl složenou stužku – pozor vkládáme dovnitř srdíčka – oba volné konce stužky složit přesně na sebe a vložit přesně do špičky a pokračovat v šití až do konce.

• po sešití srdíčka nastřihnout v kulatinkách na několika místech (pro lepší vytvarování) – pozor ale nepřestřihnout šev! Dolní špičku odstřihnout rovněž kousek od švu – viz obrázek

nesešitým otvorem srdíčko otočit do líce a vyžehlit

• dovnitř srdíčka dát otvorem výplň, v ruce otvor zašít a je hotovo 🙂

Další nápady

I s těmito srdíčky se dají dělat různé věci, například jej můžete ušít ze dvou různých látek (srdíčko tak bude s každé strany jiné), nebo si jej můžete dozdobit výšivkou třeba se jménem – jak jsem již popisovala v některých z předchozích návodů.

Srdíčko můžete naplnit voňavou levandulí apod.

Pokud chcete srdíčka pouze k dekoraci někde na stole, v košíku apod. a ne k zavěšení, nemusíte do něj stužku vůbec všívat.

Šablonka obsahuje 3 velikosti srdíček, na počítači je můžete ale ještě jakkoliv zvětšovat i zmenšovat podle libosti.

Srdíčka jsou jednoduchá a hezká – doporučuji jako tip na vánoční dárek pro vaše blízké – určitě je potěší Vámi vlastnoručně vyrobený dárek.

 
Tak přeji hezké tvořeníčko 🙂

Fotonávod vznikl ve spolupráci s Královstvím látek, kde nakoupíte kvalitní látky za přijatelné ceny. Mnohé z vás jistě ocení, že zde lze objednávat i po desítkách centimetrů.
Navíc když pošlete fotku jakéhokoli výrobku ušitého ze zde zakoupených látek, můžete získat slevu na příští nákup.

Foto, návod a výroba: matteka
Příště si ušijeme vánoční čepičku.