Korálková čelenka

Kdo má doma holčičku, tak jistě ví, jak se ráda parádí. A je jedno, jestli je malá, nebo velká.
Dneska si uděláme korálkovou čelenku. Ty se slečnám určitě zalíbí.

Budete potřebovat:

– barevné korálky
– silnější vlasec nebo tenký drátek
– nůžky
– gumu, stužku

Nejprve si změříme obvod hlavy. Podle toho si nachystáme 3x vlasec/drátek. Ten si ustřihneme na potřebnou délku. Barevné perličky si protřídíme na tři různé barvičky. Pokud je nemáte smíchané jako my, budete mít ušetřenou práci. 🙂

Na každý vlasec/drátek si navlečeme jednu barvu. První perličku ještě jednou navíc provlečeme. Tím nám bude pěkně držet na místě. Navlečeme skoro celou délku. Na konci si zase necháme asi 2 cm, abychom zajistili poslední perličku. Stejným způsobem navlečeme i zbývající dva drátky/vlasce.

Volné konce drátků stočíme k sobě. 3 drátky navlečených perliček máme u sebe. Teď je začneme splétat jako zapletený cop.
Konec drátku opět stočíme k sobě.

Nachystáme si gumu. Konce přišijeme pevně k čelence. Pokud budeme přišívat gumu, musíme si stříhat o 2-3 cm méně, než je potřeba. Guma se natáhne. Jestli budete přišívat stužku jako my (protože jsem doma nenašla tenkou gumu), myslete na to, že musí být delší, aby se dala dobře zavázat.

Čelenku máme hotovou a dokonce to netrvá ani moc dlouho. 🙂

Inspiraci jsem čerpala z knížky, kterou jsem vám již zde představila. Konečně jsme něco vybrali a rozhodli se pustit do tohoto hezkého tvoření.

A já přeji i vám krásné tvoření.