Beruška a žirafa z kinder vajíček

Děti mají rády zvířátka a dost často jezdíme do Zoologické zahrady. A tak jsem se nechala inspirovat výrobou z kinder vajíček a pár zvířátek vzniklo i u nás.
Budete potřebovat:
– barevný papír, nejlépe tvrdý
– prázné kinder vajíčko
– akrylové barvy
– nůžky
– tužku
– tykadla
– pohyblivá očička
– drátek nebo špejli
– lepidlo

Beruška
Nejprve si nabarvíme kinder vajíčko. Větší část červenou a menší část černou barvou. Necháme zaschnout. Z papíru si vystřihneme červená křídla a domalujeme barevné tečky + prostředek černou barvou.

Na hlavu berušky nalepíme pohyblivá očička, nos a pusu domalujeme červeně. Nahřátou jehlou uděláme berušče na hlavě díry na tykadla. Nahřátou, protože to pak jde lépe propíchnout.

Do dírek protáhneme a podle potřeby přilepíme tykadla. Dcera chtěla místo tykadel kuličky, ty se přilepily lepidlem.

Křídla můžeme zvýraznit olemováním černou barvou kolem dokola. Namalovaná křídla nalepíme na záda berušce. Rozehřátou jehlou si uděláme ještě jednu dírku zespod berušky.

Do této dírky vložíme drátek nebo špejli a ještě zpevníme trochou lepidla. U drátku můžeme konec, ten který bude uvnitř vajíčka, trochu stočit, a bude krásně držet.

Žirafa
Nejprve si nabarvíme kinder vajíčko. Na oba díly namalujeme hnědé skvrny. Necháme zaschnout.

Z papíru si vystřihneme přední a zadní díl žirafy a také domalujeme hnědé skvrny.

Na zadní část také ocas. Dole si zvýrazníme kopyta. Papírové díly nalepíme na kinder vajíčko.


A máme hotovo.

Dětem ve škole se tato zvířátka moc líbila a já jsem zužitkovala velkou zásobu prázdných kinder vajíček, které jsem se už chystala vyhodit. Třeba zaujmou i vás. 🙂