Testováno na VD: Burger

Společnost Dino Toys nedávno uvedla na trh hru s názvem Burger. Ta je vhodná pro hráče od 4 let a je v tzv. cestovní verzi. K testování ji dostaly 3 maminky se svými ratolestmi. Jak testování dopadlo?

Burger

Díky vtipné postřehové hře Burger se alespoň 50 % všech dětí přestane nimrat ve svém obědě. Uvidí totiž, že je jídlo zábava. Při sbírání kartiček se správnými potravinami se ratolesti navíc naučí rozlišovat mezi zdravými a nezdravými jídly, což je v dnešní době skutečně potřeba. Jejich úsudek a chutě ale bude testovat Nenasyta, který se zdravými dobrotami nechce mít nic společného.

Hra je určena pro 2-5 hráčů ve věku 4-99 let a její časová náročnost je cca 10 minut.

Jsou pravidla hry Burger srozumitelná, pochopily je snadno i Vaše děti?

Pavluschka: Ano. Pravidla hry jsou jednoduchá. Hra je určena pro děti od 4 let. Zkoušeli jsme hrát s naší 3 letou. Ta si to hrála ale po svém. Ale s pomocí dospělých to zvládla také.
Nuninka: Ano, pravidla hry jsou popsána jednoduše a stručně. Takže žádné záludné ani složité vysvětlování.
Kyller: Ano, pravidla jsou srozumitelná. Ze začátku jsme si ale hru trochu upravili. Aby i mladší syn přesně pochopil, o čem hra je, vždy ten, kdo hodil kostkami řekl, co máme hledat a co ne. Nejmladší dcerku (3 roky) zaujaly obrázky a kartičky nám hlídala.


Jak hodnotíte grafické zpracování a velikost hry?

Pavluschka: Velikost hry mě překvapila. Mile. Krabička se lehce vejde do kufru. Takže hned, když přišla z pošty, balila se do kufru na dovolenou, a pak znovu do kufru s dětmi k babičce. Takže tato hra má nacestováno opravdu hodně na to, jak dlouho ji máme. A už se těšíme, až ji vezmeme na některou chatu s přáteli, kde se vždy ke společenským hrám dostáváme. A tuto hru ještě nikdo nemá!

Grafika je srozumitelná i menším dětem, než kterým je hra určena a tak mohou kartičky skládat podle toho, co na nich je, pojmenovávat, házet kostkou a hledat a různě.

Nuninka: Velikostně je hra ideální na cestování. Lehce se dá přibalit do tašky. Nezabere moc místa, je lehká. Samotná hra je velikostně ideální. Kartičky s obrázky jsou tak akorát veliké. Grafické zpracování je pěkné. Jak barevně tak graficky. Řekla bych, že obrázky působí docela vesele. 🙂
Hodnocení dětí – „Zpracování je úžasné, ty obrázky jsou bombové.“
Kyller: Hra je moc pěkně zpracovaná a velikost je akorát na cestování. My jsme si hru vzali s sebou i na dovolenou a příjemně nám tam zkrátila chvíle, kdy jsme nemohli ven. Děti ji vydržely hrát dlouho a s nadšením ji naučily i tatínka. Grafické zpracování je moc pěkné. Krásné veselé barvičky, pěkné obrázky.

Co Vás a Vaše děti při hraní nejvíce zaujalo?

Pavluschka: Děti nejvíce zaujala černá kostka.

1. Je jen jedna. A tak se o ni mohli tahat.

2. Jsou na ní samé „dobré“ věci. Všechno to, co mají jen někdy a co je tak dobré…(pizza, nanuk, hranolky, bonbón atd.)

Nás nejvíce zaujal Nenasyta (na kostce kluk s lízátkem). Pokud se objeví, pravidla se mění. A to není tak jednoduché, rychle si uvědomit, že tentokrát se pravidla otáčí.

Nuninka: Karetní hra Burger je podobná hře Dobble. Je o postřehu a rychlosti. U hry Burger je také nutné přemýšlet a prohlížet si všechny obrázky, protože někdy se hledá tohle a nesmí tam být tohle, jindy to může být naopak.
Komentář dětí – No je to podobné hře Dobble a ta mě velice baví. Nejvíc mě asi zaujaly ty kostky, ty jsou boží.
Kyller: Dětem se moc líbily obrázky a jednoduchost hry. Vždy si při hře povídáme o potravinách na obrázku. Nejednou jsme si řekli, že bysme si dali i to nezdravé. V parném letním počasí hlavně zmrzlinu. Děti nechápaly, proč je nezdravá. Říkali jsme si tedy, že když si to nezdravé dáme jednou za čas, nic se nestane. Největší radost měly, když se na kostce objevil Nenasyta.

Doporučila byste hru Burger i Vašim přátelům a proč?

Pavluschka: Hru určitě doporučíme dále.

1. Je vhodná pro menší děti a tak může hrát opravdu každý. Je určena až pro 5 hráčů, takže může hrát velká rodina, nebo více kamarádů.

2. Při balení zabere opravdu jen minimum místa. A když nechcete balit krabičku, klidně hodíte kostky do sáčku ke kartám a hra se pohodlně vejde třeba i do kapsy.

Nuninka: Rozhodně ano, protože ta hra se skvěle hodí také na výlety, nebo když jdeme na návštěvu. Díky malé velikosti není třeba při hře spoustu místa, a tak ji můžeme hrát klidně i na trampolíně. 🙂 Takže doporučuji všemi deseti.
Kyller: Určitě ano, už se tak dokonce stalo. Hra dokáže děti zabavit a i se při hře něco naučí, zasmějí a zároveň si potrénují postřeh. Vzhledem k velikosti si ji také můžeme zabalit na dlouhé cesty či dovolenou.

Co se vám/vašim dětem na hře nejvíce líbilo?

Pavluschka: Nám se nejvíce líbí to, že hra je lehce přenositelná a může ji hrát skoro každý. Tinu nejvíce zaujaly barevné kartičky, které si skládala podle různých „pravidel“, které jsme jí buď řekli, nebo si je vytvořila. Filipa nejvíce zaujala černá kostka, protože jsou na ní věci, které má rád.
Děkujeme za možnost testovat hru Burger. Určitě se stane naší novou zátěží do kufru při cestě na chatu, nebo na dovolenou. Zároveň se stala naší oblíbenou postřehovkou společně s hrou Cink, kterou máme také rádi.
Nuninka: Odpověď dětí – Hra je hodně o postřehu a to mě bavilo. U hry jsme se hodně nasmáli. Škoda, že hra nemá různé variace, ale i tak je suprová.

Hra se líbila celé rodině. Děti ji rádi hrají a všude ji berou sebou. Za naší rodinu bych hru doporučila všem. Je vhodná pro děti od čtyř let, ale pokud budete hrát v kombinaci i se staršími dětmi, ty menší nemají šanci, protože vetší děti jsou rychlejší.

Kyller: Já oceňuji grafické zpracování, velikost, délku hry a vlastně i nápad takovou hru vytvořit. Rozvíjí postřeh a zároveň děti něčemu přiučí.
Dětem se moc líbilo, že pravidla jsou jednoduchá a délka hry tak akorát, abychom ji vpohodě dohráli dokonce. Nejvíc se jim ale líbí, když najdou oba správné obrázky a dostanou kartu z balíčku navíc.
Rádi se ke hře vrací. Moc děkujeme za možnost hru testovat.

Podtrženo, sečteno

Hra Burger od společnosti Dino prošla naším testem bez ztráty květinky. Doporučujeme ji třeba jako dárek. Příjemnou zábavu!

Postřehovou hru Burger od společnosti Dino Toys si můžete zakoupit zde.