Testováno na VD: Kosmetická řada Alpa Batole

O další „testování na dětech“ jsem tentokrát požádala maminky z projektu Mateřská s VD. Ze všech zájemkyň jsem pak vybrala šest, které dostaly balíčky s výrobky z řady Alpa Batole. Jak s nimi byly spokojené, se dočtete v tomto článku.

Co přesně jsme testovali?

Každá z vybraných maminek dostala balíček se 3 produkty řady Alpa Batole. Dva produkty byly pro všechny stejné:

BATOLE dětský šampon s olivovým olejem

Jemný dětský šampon se hodí pro každodenní péči. Šetrně a dokonale umývá vlasy, dodává jim hebkost a lesk. Nedráždí oči. Olivový olej příznivě působí na vlasy i pokožku.
balení 200 ml
prodejní cena 39 Kč

BATOLE dětská koupel s olivovým olejem

Koupel s olivovým olejem je vhodná pro šetrné mytí a ošetřování dětské pokožky. Zanechává příjemný pocit svěžesti, nevysušuje pokožku. Olivový olej napomáhá její regeneraci.
balení 200 ml
prodejní cena 39 Kč

K nim tři maminky dostaly Batole dětský olej a další tři Batole dětské pleťové mléko:

BATOLE dětský olej s olivovým olejem

Olej je vhodný pro ošetření a ochranu jemné pokožky. Obsahuje vitamín E a olivový olej, který příznivě působí na pokožku a společně s olejovým filtrem zabraňuje vysušení a chrání citlivou dětskou pleť před opruzením a zarudnutím, napomáhá její regeneraci.
balení 200 ml
prodejní cena 57 Kč

BATOLE dětské pleťové mléko s olivovým olejem

Mléko je pro zvláště jemný a příznivý účinek vhodné pro ošetření dětské pokožky po koupeli. Olivový olej napomáhá udržovat pleť vláčnou a hebkou a dlouhodobě ji chrání před vysoušením. Mléko se nanáší na omytou a čistou pokožku a lehce se rozetře. Vytváří jemný a ochranný film.
balení 200 ml
prodejní cena 57 Kč

Jak byly maminky s řadou Alpa Batole spokojené?

Znali jste řadu Alpa Batole už před testováním? Pokud ano, které výrobky a jaké jste s nimi měli zkušenosti?

Budulinek: Řadu Alpa Batole jsem před testováním vůbec neznala, ani z doslechu od jiných maminek.

danasi: Od Alpy jsem brala výrobky již v začátcích devadesátých let minulého století, kdy jsem měla první dvě děti. Takže při testování jsem se vrátila k znovuobjevené značce.

knizkova8: Ano, Alpu Batole znám už z dřívějška. Používala jsem už šampon, olejíček, koupel, krém i zásyp.

Teru: Moje děti mají po mně citlivou pleť a ne všechno jim sedne, i když to je pro citlivky přímo vyrobené. První výrobek, který jsem od Alpy měla, byl krém proti chladu s olivovým olejem. Osvědčil se mi velmi dobře, tak jsem zkusila i koupel, ale to měl Alešek asi citlivější období a kůže reagovala začervenáním, tak jsem už nic dalšího nezkoušela.

zaglo: Ne. S touto značkou jsem zatím neměla žádné zkušenosti.

zikminka: Ano, používali jsme kromě pěny i krém proti chladu či větru na ven v zimě.

Jak vybíráte kosmetické přípravky pro své děti?

Budulinek: Kosmetické přípravky pro děti vybírám hlavně podle osvědčené značky (orientované především na děti). Dalším důležitým faktorem je pro mě složení výrobků, vybírám si ten, jež má více přírodních složek, a pokud možno je dermatologicky testován.

danasi: Na Aviril jsem nedala dopustit ani u dětí, které se narodily až po roce 2000. Jen některé výrobky mi manžel vozil s ciziny. Manžel má pocit, že když jezdí s kamionem, tak se musí nějak jinak vyjádřit a přispět. A tak začal v cizině obrážet drogerie a obchodní domy zaměřené na děti a vždy přesvědčoval prodavačky nebo nakupující rodiče, aby mu poradili, co že je dobré. Z Německa hodně vozil Bübchen a ze Španělska zase jejich produkty. Jeden je i na fotce.

knizkova8: Spoléhám na osvědčenou značku. Sleduji složení výrobku a také mě samozřejmě zajímá cena.

Teru: Přípravky vybírám většinou podle zkušeností. Nivea byla u mě odmala jednička a je v podstatě dodnes. Když se mi po ní Alešek osypal, koupila jsem radši na chvíli něco v lékárně. Později jsem začala testovat, co mu vyhovuje a co ne, většinou jediným ukazatelem bylo to, že výrobek je určen pro citlivou pleť.

zaglo: Složení příliš nestuduji. Syn nemá žádnou alergii, tak to nesleduji. Mám oblíbené značky, přihlížím i k ceně – většinou kupuji cenový střed a nejvíc záleží na zkušenosti. Jakmile si nějakou značku oblíbím už nezkouším novou.

zikminka: První rozhoduje účel, pak cena a reakce a pokud vyhovuje, klidně používám nejlevnější „neznačku“.

Jaký byl váš první dojem z přípravků, které jste dostali v testovacím balíčku? Čím vás překvapily?

Budulinek: Přípravky jsem byla mile překvapena, neboť mají krásně veselé, barevné a praktické obaly. Uvítala jsem, že v balíčku byla celá řada pro péči o miminko, tj. koupel, šampon a dětský olejíček. Složení výrobků nám vyhovovalo a žádná alergická reakce se neprojevila, naopak pokožka byla po použití přípravků krásně hebká a vláčná. Navíc pár kapek Dětské koupele do vany stačilo na opláchnutí miminka tak, že jsem již nemusela používat žádné mýdlo.

danasi: Vzhledem k tomu, že výrobky znám, jsem nebyla překvapena. Spíše jsem jen čekala, zda se mi potvrdí, že jsou to výrobky, které jsem ráda používala.

knizkova8: Přípravky mě nijak nepřekvapily, znám je.

Teru: Po rozbalení krabice a obalů jsem byla překvapená, jak jsou výrobky pěkně sladěné do stejných obalů odlišených barvou. Aleškovi se líbil obrázek rybičky a stal se poznávacím znamením – Alešku, podej mi šampón s rybičkou.

zaglo: Zaujalo mě pěkné balení výrobků. U dětské koupele jsem nevěděla, zda pění, a tak mě příjemně překvapila.

zikminka: Překvapilo mě, že jsme dostali normální velikost pěny, šamponu a oleje, myslela jsme, že půjde jen o nějaké vzorečky, potěšilo to.

S jak velkým dítětem jste přípravky testovali a jak se mu líbily?

Budulinek: Výrobky jsme testovali na pětiměsíční dcerce Denisce. Přípravek do koupele využila i moje čtyřletá dcerka Beatka. Obě holky měly pak krásně hebkou a vláčnou pokožku.

danasi: Tentokrát jsme testovali s dvouletou  Deniskou. Dětská koupel byla přivítána s nadšením a již je vypotřebovaná a musíme do drogerie pro další kousek.

knizkova8: Testovala jsem s tříletým Pepíčkem. Moc se mu líbila koupel, protože miluje pěnu. Také se mu líbilo, jak jsem ho natírala olejem.

Teru: Aleškovi jsou 2 roky, takže on ocenil obal, otvírání i vůni (pobíhal po bytě a museli jsme se slastně nadechovat). Nejdůležitější ale bylo, jestli koupel dělá pěnu v dostatečném množství a kvalitě. V tomto bodě obstála na jedničku. Alička zatím kouká spíš jak by se ve vaně napila nebo otočila, je jí 7 měsíců.

zaglo: 3 roky. Největší radost měl z pěny. U ostatních výrobků změnu moc nevnímá.

zikminka: Synátorovi je 25 měsíců a byl nadšený, miluje po koupání „masání“ jak říká… drží a drží a chce ještě 😀


Jak testované výrobky vyhovovaly vám? V čem se osvědčily, případně co vás naopak zklamalo?

Budulinek: S testovanými výrobky jsem byla nadmíru spokojená a určitě bych je doporučila i jiným maminkám. Výrobky nejsou parfémovány a pokožce dodají vláčnost a hebkost bez jakékoliv alergické reakce.

danasi: Jsme spokojeni a neměli jsme žádné nežádoucí reakce. Manžel povídal, že Deniska po používání této kosmetiky zase voní jako malé sladké miminko.

knizkova8: Dětský olej byl velice příjemný, i malému to vyhovovalo. Stejně tak šampon. Jen koupel byla na můj vkus poněkud řídká, jsem zvyklá na tužší pěnu, spíš krémovou.

Teru: Výrobky se dobře drží, voní, použití bez problémů, tentokrát se ani nedostavilo začervenání pokožky, takže super. Zklamání je silné slovo, u výrobků jsem nic negativního nenašla.

zaglo: Se všemi výrobky jsem byla spokojená i manžel, který také často koupe. Obzvlášť si chválil snadné roztírání krému. Já na krému ocenila jeho příjemnou vůni.

zikminka: Já byla samozřejmě taky nadšená, spíš jedině, že nemám ráda olej, takže při nákupu spíše volím tělové mléko, ale i s olejem jsem to přežila a naprostá spokojenost, vše ok.

Který z produktů k ošetření pokožky po koupeli jste testovali? Dáváte přednost po koupání dětskému oleji nebo dětskému pleťovému mléku?

Zde jen dovysvětlím, že tři maminky měly ve svém testovcím balíčku pleťové mléko a tři dostaly dětský olej.

Budulinek: K ošetření pokožky po koupeli jsme měli možnost otestovat olejíček. My osobně dáváme přednost olejíčku před mlékem, neboť se lehce rozstírá a vstřebává do pokožky. Miminka mají pak pokožku oproti mléku déle vláčnou a hebkou. Nevýhodu jsem viděla v tom, že olejíček vystříknul a po použití se mi pod lahvičkou vytvářela mastná plocha (u jiných se mi to nestávalo).

danasi: Měli jsme k testování pleťové mléko. Dětský olejíček máme hodně rádi, byl doma i v dobách, kdy nebyly malé děti. Prostě Aviril je Aviril a nedáme na něho dopustit. Pleťové mléko hodně ocením v letních měsících po koupeli. Vzhledem k ročnímu období se mi zdá lepší. Prostě u nás je to tak nějak na roční období: zima olejíček, léto pleťové mléko.

knizkova8: V balíčku jsme dostali dětský olej. Osobně dávám přednost spíš krémům, ale tento olej mne překvapil, jak se krásně vtírá a nezanechává stopy na oblečení. Je velice příjemný na pokožce a dítě si vtírání a masáž vyloženě užívá.

Teru: Nejdřív jsem byla trošku zklamaná, že v krabici byl krém a ne olej. Nějak jsem od začátku mazala děti olejíčkem, krémy jsem nikdy nezkoušela. Toto bylo poprvé a trošku jsem se bála. Posléze jsem ale zjistila, že krém má příjemnou konzistenci, není hutný jako ty pro dospělé, které používám. Roztíral se mi skvěle a u Aleška už u něj asi zůstanu. Na Aličku jsem se vrátila k olejíčku, nějak mi to k miminku líp sedí.

zaglo: Testovali jsme mléko, což je dobře. Olej nepoužíváme. Mám pocit, že se olej hůře vstřebává. Testované mléko se snadno roztírá a příjemně voní.

zikminka: Dostali jsme olej, pěnu a šampon… koupeme denně, jen zcela výjimečně vynecháme a mladej chce pěnu každý den… a vyhovuje, i šampon, nikdy se nestalo, že by brečel, že se mu dostal šampon do očí, olej dobrý, ale já sama radši volím mléko.

Uvažujete, že si některé z produktů Alpa Batole koupíte? Které? Doporučíte tyto produkty i svým známým?

Budulinek: Produkty Alpa Batole určitě doporučím svým známým a maminkám, s kterými se dostanu do kontaktu. Pravděpodobně jim doporučím Dětskou koupel a Dětský olejíček.

danasi: Jak už jsem psala výše, již jsme dokoupili dětskou koupel. A jistě doporučím. A vlastně pokud se mne v průběhu let někdo zeptal, tak jsem i doporučila. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale v roce 1995 jsem v porodnici dostala domů pro dítě kosmetiku Johnsonˊs. Bohužel na něj dítě bylo alergické. Chtěla jsem to doužívat já a také mi to nedělalo dobře. Dermatoložka řekla, že to mám urychleně vyhodit a koupit klasické české Batole.
Za nás výrobky doporučujeme. A jsme velice spokojeni.

knizkova8: Uvažuji o tom, že u výrobků zůstanu. Rozhodně je doporučím dalším maminkám, se kterými se stýkám.

Teru: Určitě zůstanu u krému proti chladu, který používám celoročně. Koupelová pěna a krém Aleškova pokožka snáší skvěle, cena je super, takže budeme kupovat i nadále. Pro Aličku zatím zůstanu u původních produktů, které jsme používali před testováním, mají specifickou vůni a já k ní večer v posteli ráda čichám. Výrobky od Alpy doporučím s klidným srdcem.

zaglo: Určitě koupíme dětskou koupel a zvážíme také koupení pleťového mléka. Nejspíš rozhodne cena. Dětskou kosmetiku se známými většinou neprobíráme, ale pokud na ni přijde řeč, Alpa produkty doporučím.

zikminka: Určitě bych doporučila, jinak jsme už dokoupili pěnu, šampon ještě máme a olej taky… 🙂

Podtrženo sečteno

Po přečtení všech odpovědí je zřejmé, že všechny testované produkty u našich maminek prošly bez ztráty kytičky. Pokud přišlo nějaké překvapení, bylo příjemné.

Když vezmu v potaz i velmi příznivou cenu, troufnu si  šampon, koupel, pleťové mléko i dětský olej Alpa Batole za VD vřele doporučit.

Podívejte se také do fotogalerie, kde v albu Alpa Batole najdete spoustu fotografií z testování.