Zrušíme příspěvek měsíce?!?

Ano, čtete správně. Uvažujeme o ukončení soutěže o příspěvek měsíce.
Zdá se totiž, že se nám tato soutěž nevyvedla. Myslíte si, že by to byla škoda? Chcete soutěž zachovat? Máte nápad, jak ji zatraktivnit?
Čtěte dál a napište nám své názory.

Ve chvíli, kdy tento žalozpěv sepisuju, do konce hlasování o příspěvek března zbývá jeden den a 8 . Do soutěže je tentokrát zařazeno 23 článků.
Na tom by nic zvláštního nebylo, je fajn, že příspěvků do soutěže přibývá. Jenže – nikdo pro ně nehlasuje! Tedy někdo přece, ale jistě uznáte, že 6 dosavadních hlasujících skutečně není zrovna závratný počet.
Jakou cenu má pak „titul“ příspěvek měsíce, když vznikne na základě hrstky hlasů? V tuto chvíli je ve vedení článek, který získal 3 hlasy. Směšné, že?
Má smysl v takové soutěži pokračovat? Nebylo by lepší ceny, které jsme pro ni získali, věnovat do nějaké jiné?

Když se nám podařilo vyjednat spolupráci s nakladatelstvím Portál, které ceny do soutěže věnovalo, uvažovali jsme o tom, jakou soutěž vytvořit. Nakonec přišel nápad, že by bylo dobré nějakým způsobem ocenit ty, kteří se odhodlají přispět nějakým článkem. Jejich snaha a čas vynaložený na psaní zajímavých příspěvků si jistě nějaké ocenění zaslouží.
Abychom mohli ten nej příspěvek vybrat co možná nejobjektivněji, rozhodli jsme se vyzvat ke spolupráci Vás, čtenáře. Počítali jsme s tím, že jen tak pro nic za nic asi moc návštěvníků hlasovat nebude, proto i jeden z hlasujících je každý měsíc odměněn publikací z nakladatelství Portál. To měla být motivace k tomu, abyste anketě obětovali trošku času…

Co je tedy špatně? Proč to nefunguje?
Napadá mě několik vysvětlení:
– nevšimli jste si, že tu nějaká taková soutěž probíhá (ale odkazy na ni vedou z každé strany – v pravém sloupci, na hlavní straně je upoutávka na hlasování v horním rámečku i na nástěnce)
– cena pro hlasující není dost zajímavá (s tím asi nic nenaděláme, jsme rádi, že nám z Portálu knížky do soutěže věnují a kromě toho nám připadají zajímavé – o co byste soutěžili raději?)
– soutěž je příliš komplikovaná, abyste byli do slosování zařazeni, musíte zodpovědět soutěžní a anketní otázku (odpověď na soutěžní otázku je jednoduchá, uvádíme u ní i odkaz na stránku, kde odpověď snadno najdete, na anketní otázku odpovídáte dle svého názoru)
– je vám lhostejné, který příspěvek soutěž vyhraje (to je škoda, opravdu si myslíte, že si odměnu žádný z autorů nezaslouží?)
– nedokážete si vybrat (opravdu ne?)

Možná je vysvětlení jiné, ale to víte jen Vy, proč nehlasujete.

Pokud Vám tedy celá soutěž není úplně lhostejná, napište nám do komentářů k tomuto článku, v čem je podle Vás ten zakopaný pes, resp. proč nehlasujete zrovna Vy.
Chcete-li soutěž zachránit a některý článek ocenit, HLASUJTE pro něj. Nejenže můžete vyhrát, ale zároveň jistě uděláte radost těm, kteří své příspěvky do soutěže posílají.

Za všechny reakce předem děkuju,
Petra