Vyhrajte valentýnský čokoládový dárek

Máme pro vás další fotosoutěž! Tentokrát se zaměříme na kvalitní čokoládu a čokoládové pochoutky. Přidáte se?

Vyhlašujeme fotosoutěž s názvem „Čokoládové potěšení“!

Partnerem fotosoutěže je česká čokoládovna Carla, která vyrábí poctivou čokoládu a čokoládové pochoutky.

Příběh kvalitní čokolády začíná v Kolumbii a pokračuje ve Dvoře Králové

Čokoládovna Carla spojuje umění českých čokolatiérů a kvalitu kolumbijských kakaových bobů.

Právě kvalita kakaových bobů totiž rozhoduje o výsledném požitku z čokolády. Proto se zástupci jediné ryze české čokoládovny Carla pravidelně vydávají na cestu do divoké Kolumbie, kde osobně a pečlivě vybírají ty nejlepší suroviny pro výrobu kakaa.

Do továrny na čokoládu ve Dvoře Králové pak putuje mimo jiné i exkluzivní kakao označované jako „Fino de Aroma“, které svým jemným oříškovým nádechem a květinovou vůní omráčí české čokolatiéry pokaždé, když ve skladu otevřou cennou kolumbijskou zásilku.

Z lásky k čokoládě a k cestám do nepoznané přírody navíc čokoládovna Carla nedávno založila v Kolumbii vlastní malou kakaovou plantáž. V srdci jižní Ameriky tak již brzy dozraje první úroda vlastního kakaa.

 

Majitel čokoládovny Carla vybírá v Kolumbii ty nejlepší kakaové boby

Česká čokoláda chutná doma i v zahraničí

Jakmile kakao doputuje do čokoládovny ve Dvoře Králové a projde kontrolou kvality, přichází na řadu čokolatiérské řemeslo. To spočívá v kombinaci kakaových surovin s dalšími přísadami.

Správná kombinace nevznikne náhodou. Je výsledkem dlouholeté praxe, sledování potravinářských trendů i vytříbené chuti čokolatiéra. Součástí výroby jsou kromě senzorických i speciální laboratorní testy, jimiž se ověřují kvalitativní i funkční vlastnosti nových čokoládových receptur. Jen tak může vzniknout opravdu dobrá čokoláda, která se snadno konzumuje a hlavně nebesky chutná.

Chuť a kvalitu čokolády Carla si přitom pochvalují nejen Češi, ale i Belgičané a Japonci, kteří se v čokoládě opravdu vyznají.

Čokoláda chutná na sto způsobů, který je váš oblíbený?

S čokoládovými výrobky Carla se setkáváte častěji, než si myslíte. Carla totiž vyrábí nejen pochoutky, které znáte z obchodů. V továrně na předměstí Dvora Králové vzniká více než 140 čokoládových výrobků.

Carla dodává čokoládové suroviny do předních restaurací a cukrářských provozů, které z nich vyrábí dezerty a dorty. Pro gurmány a experimentátory čokolatiéři připravují i speciální edice čokolád s netradičními přísadami.

V obchodě se proto můžete rozhodnout mezi požitkem z čisté čokolády nebo chuťovou exkurzí za čokoládou obohacenou o chmel, maliny nebo třeba konopné semínko.

Pro dospělé čokoládu s chmelem, pro děti veselé Neapolitánky

Protože čokolatiéři z Carly dobře ví, že chuť kakaa potěší všechny věkové skupiny, vyrábí pro děti i dospělé speciální série čokopochoutek.

Pro dospělé uvařili hříšně dobré pralinky s chmelovou náplní, zvané Chmelinky. Chmelinky jsou český unikát a spojují chuť 70% hořké čokolády a zdraví prospěšné účinky chmele. Kromě gurmánského zážitku skrývají i pozitivní účinky chmelu na zdravý spánek a dobré trávení.

Děti naopak potěší hravé Neapolitánky. Ty mají vyvážené složení a obsahují jen suroviny, které jsou pro dětský organismus dobře stravitelné a nezatěžují ho. Zároveň se prodávají v zábavném balení s omalovánkami a pastelkami nebo pexesem, což je podle dosavadních reakcí pro děti ta úplně nejlepší kombinace.

Tip na Valentýna: čokoládový dárek jako jistota smyslného večera

Čokoláda obsahuje látku fenylalanin, který zvyšuje množství hormonu štěstí v lidském těle. Působí jako univerzální zlepšovák nálady a afrodiziakum, a proto je ideálním dárkem na Valentýna. Kombinace květin a čokoládových lanýžů s oříškovou náplní potěší každou ženu.

Příjemný zážitek zajistí i čokoládová masáž. Stačí rozpustit čtvrt hrnku kakaového prášku v hrnku bambuckého másla. Kakaový prášek lze také rozehřát v neparfemovaných masážních olejích. Po vychladnutí můžete směs použít na lehkou a voňavou masáž, která vás jistě naladí do romantické nálady.

Fotosoutěž na téma Čokoládové potěšení

Pravidla

Ceny pro výherce

Partner fotosoutěže, česká čokoládovna Carla, věnuje do soutěže 10 balíčků, ve kterých výherci najdou pralinky s chmelovou náplní, zvané Chmelinky, omalovánky a malé čokoládové překvapení pro děti. Výhry rozesílá partner fotosoutěže.

Těšíme se na vaše fotografie!