Učení bez učení? Tak musí angličtina ve školce vypadat!

S angličtinou je dobré děti seznámit co nejdříve, to už je dnes jasné. Celá řada studií potvrdila, že řečové centrum se u dětí nejvíce rozvíjí od narození do 6. – 8. roku života, mateřská školka je tedy perfektním startovacím můstkem pro seznámení s novou řečí. Jak by ale měly hodiny angličtiny u předškoláků vypadat? Musí být hlavně zábavné, přirozené a metodicky zvládnuté. Jinak to nemá smysl!

Anglických kroužků pro předškoláky je dnes celá řada. Je ale dobré velmi pozorně vybírat, dát na doporučení a metodický základ. Jednou z nejpropracovanějších společností, která má navíc akreditaci ministerstva školství, je britská Wattsenglish. „Základem našich kroužků je spolupráce s rodilými mluvčími, které pečlivě každý rok vybíráme. Když se s dětmi seznamují, automaticky mluví anglicky a děti naprosto přirozeně pochopí, že s touhle osobou se zkrátka mluví trošku jinak, než jsou zvyklí,“ vysvětluje principy fungování metodiky Wattsenglish Marek Kadlec, ředitel společnosti.

Smích, zábava a hry – základ spokojeného dítěte

Nejdůležitější roli ve výuce cizí řeči hraje bezpochyby způsob a forma předávání znalostí. U předškoláků jsou hry a nejrůznější zábavné aktivity naprostým základem. „Děti si během angličtiny hrají, zpívají, sportují, a na řeč se tak vůbec nesoustředí, vnímají ji naprosto přirozeně,“ doplňuje Marek Kadlec. Nicméně i tyto aktivity musejí mít svůj řád a průběh, aby byla řeč dětem zprostředkovávána koncepčně a celistvě.

Pokud se tedy tyto předpoklady potkají, dítě má skvělou možnost vstřebat angličtinu přirozeně a jednoduše. Díky rodilým mluvčím navíc pochytí i přízvuk a stylistiku, a pokud bude v jazycích pokračovat i na základní škole, má obrovskou výhodu oproti ostatním. To potvrzuje Lenka Vrátná, jejíž dcera Terezka anglickou školkou prošla: „S anglickými výsledky i celou metodikou Wattsenglish jsme moc spokojení, Terka si v angličtině brouká písničky, občas nám i anglicky odpovídá a hlavně, hodiny ji neskutečně baví a rodilou mluvčí Jessicu miluje!“

Vybírejte jen osvědčené!

Opravdu se tedy průzkum a chvilka hledání v oblasti vzdělání vyplatí. Ptejte se známých, hledejte v okolí, na internetu, čtěte recenze… Zkrátka nepřihlašte své dítko do prvního jazykového kroužku, který potkáte. Možností je celá řada. Například Wattsenglish, kterou jsme už zmiňovali, dnes vyučuje téměř 8 000 dětí po celé ČR a své kurzy otvírá ve více než 20 městech. Díky rodilým mluvčím také přináší jedinečný způsob osvojování si řeči, a vaše dítě tak může přirozeně „speakovat“ třeba už ve 4 letech. Ať už se tedy rozhodnete pro cokoliv, věřte, že to váš malý předškolák ve svém životě určitě ocení!

Online přihlášky do kurzů Wattsenglish najdete na:
http://www.wattsenglish.com/kurzy-anglictiny-pro-deti/aktualni-kurzy/

Pozor, soutěž!

Ve spolupráci se společností Wattsenglish jsme pro Vás připravili soutěž, ve které jeden z vás získá půlroční kurz angličtiny Wattsenglish v hodnotě 2950 Kč pro své dítě zdarma! Výherce si bude moci vybrat, kde kurz absolvuje – k dispozici jsou kurzy v těchto městech: Praha, Liberec, Plzeň, Karlovy Vary, České Budějovice, Český Krumlov, Mladá Boleslav, Kladno, Unhošť, Teplice, Ústí nad Labem,  Poděbrady, Kolín a Nymburk.
Soutěž poběží od 20. srpna do 2. září 2012.

SOUTĚŽIT

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Každý den nad ránem probíhá kontrola soutěžních tipů. Všichni soutěžící, jejichž tip byl již překonán, budou o tomto faktu informováni emailem. Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.