Letní veršování s Míšou

Podle kalendáře by už za pár dní mělo začít léto, ovšem počasí tomu poslední dobou zrovna nenasvědčuje a na koupání a další letní radovánky to moc nevypadá. Zkusme si tedy tu pravou letní atmosféru a náladu přivolat zatím aspoň ve verších, rýmech, říkankách a básničkách.
Můžeme to pojmout i trochu soutěžně 😉V TAM-TAMu se rozmohlo veršotepectví a já jsem slíbila, že si v tom rýmování budete moci zasoutěžit. Pokud jste tedy v sobě odhalili básnické střevo, čtěte dál!
Paní Zuzana Kopecká nám do soutěže věnovala 3 výtisky časopisu Míša, který vydává.

Časopis MÍŠA vychází každý měsíc již od roku 1999. Kromě říkanek, básniček a vtipů v něm najdete především křížovky a hádanky pro děti.
Více informací o časopise Míša i o další publikační činnosti pro děti paní Zuzany Kopecké najdete na adrese www.zuzanakopecka.com.

SOUTĚŽ
Složte básničku nebo říkanku na téma LÉTO a nejpozději 30. června 2006 ji vložte pomocí říkankového formuláře na VašeDěti.cz. Před odesláním nezapomeňte zvolit sekci soutěž.
Každý soutěžící může takto poslat maximálně 3 básničky či říkanky. V případě, že jich vložíte více, budou do soutěže zařazeny jen ty nejnovější.
V průběhu července v redakci vybereme 3 výherce, kteří dostanou jako odměnu jeden výtisk časopisu Míša.


Po dohodě s paní Kopeckou byla soutěž rozšířena na celé léto!
Do 31. července můžete posílat další básničky a říkanky tentokrát na téma „VODA“.
Od 1. srpna do 31. srpna bude tématem letního veršování „LETNÍ TÁBOR“.

Pravidla zůstávají stejná jako pro měsíc červen. Nelze poslat jednu básničku více než 1× (tj. nemůžete ji vložit na červen i na červenec, i kdyby tematicky odpovídala).
Na konci bude vyhlášen celkový vítěz letního veršování s Míšou, který získá knihu sponzorky soutěže – paní Zuzany Kopecké – Veselé básničky.

Všechny soutěžní říkanky a básničky budou během soutěže i po jejím ukončení umístěny v rubrice Říkanky, v sekci soutěž.

Veršování zdar!