Přebalovací pult, bryndáčky – zn.- levně!

Ahoj mamči malých miminek, chtěla bych se podělit o nápad na zjednodušení (zlevnění) výbavičky do dětského pokojíku.
Ale předesílám, že pokud nemáte moc čas, chuť a trošinku zručnosti, tak není nic jednoduššího, než tyto věci zakoupit, pokud je tedy již nemáte…Přebalovací pult
Nechce se Vám kupovat drahý přebalovací pult?
Řešením je položení měkké deky na dostatečně vysokou a prostornou a pevnou podložku (my máme na menší skříňce s šuplaty, ale lze i na stolek a pod.). Zásadní je pak položit (a podhrnout) navrch takový ten nepromokavý, pevný, umělohmotný ubrus s látkovou podšívkou.
Můžete si zakoupit v metráži a vybrat si hezkou barvu a dekor ladící s interiérem. Směrem ke zdi se dá položit smotaný ručník, kvůli případnému nárazu do stěny..
Takto je to bezpečné tak do 4 – 5 měsíců věku dítěte (pak se začne odrážet a cestovat – hrozí pád…), pak prostě deku s ubrusem přeneseme na postel, nebo klidně na zem.
Nepromokavá podložka je fajn proto, že se dá snadno otřít, při přebalování se mi kolikrát stalo, že mrňous čůral okolo sebe mezi nasazením a vyměněním plenek.

Bryndáčky
Možná doma nemáte bryndáčky na suchý zip? Nebo bryndáčky co používáte jsou příliš malé, šňůrka krátká a pod…
Napadlo mě, že si bryndáčky vyrobím sama jak chci velké, chce to jen trochu zručnosti..
A starší savý froťákový ručník.
Ten si nastříháme na požadovanou velikost, obšijeme aby se nepáral a přišijeme šňůrky. Nebo si vystřihneme otvor na hlavičku a prostřihneme ke kraji, zaobroubíme strany a na závěr přišijeme na konce suchý zip. Chce to asi vidět…ale lze si to prohlédnout třeba na internetu..

Mantinely do postýlky
Zjistila jsem, že jsou docela důležité, až když jsme měli prcka doma.
Narážel hlavičkou do postýlky, jako by naschvál… Různě se točil…
Tak jsme postýlku obalili do povlaků na peřinu (dospěláckých) a tam, kam nejčastěji „tloukl“ hlavičkou, jsme přidělali měkký, akorát jak jedna stěna velký, polštářek. Lze využít povlak polštářku a připnout ho k horní liště postýlky na knoflíčky. (Navíc je vyměnitelný a pratelný).
To obalení horní části postýlky je dobré i z důvodu zapadání hraček, dudlíčku…
A stačilo to, hlavně, že to splnilo svůj účel.

Poslední typ je rovněž jednoduchý – je to protihmyzí síť.
U nás je v létě spousta komárů, a jelikož nemáme sítě v oknech, tak jsme přes postýlku na noc přehazovali dostatečně hustou síťovou záclonu…

Jsou to jednoduché rady (omlouvám se předem za jejich až primitivnost..), ale třeba Vás napadne jejich zdokonalení, nebo přidáte jiné typy…