Chráníte si své soukromí?

Internet je na jednu stranu úžasné místo. Můžete se skrze něj seznámit, hledat práci, nakupovat a prodávat, bavit se, … Na druhou stranu se může v rukách „šikovného“ člověka stát nebezpečnou zbraní, která se obrátí proti vám.www.vasedeti.cz jsou stránky, kde se schází (nejen) maminky z celé České republiky a občas i ze zahraničí. Některé z nás píšou články, svěřují se v TAM-TAMu se starostmi či radostmi, které nás potkaly, žádají o radu v Poradnách, … Je toho opravdu hodně. VD prostě žijí.

Má to ale i nevýhodu. Jistě každá z vás ví, kolik dětí má třeba taková Horempádem, babofka, Ájík, Jovanka, Tamina, TaHad, mimkys, … Víme, která z nás řešila se svým dítkem výchovné či školní problémy. Víme, která z nás se potýkala s nevěrou svého muže či partnera. Víme, která z nás je či není vdaná. O některých maminkách víme, jaké zaměstnávání vykonávají. Známe jména svých dětí, známe i jejich datum narození. U některých z nás víme i křestní jméno, příjmení, u jiných telefonní číslo.

Nepřijde vám, že je to až příliš informací? Myslíte si, že je to málo? Ale kdepak! Zkuste si do googlu zadat třeba takové telefonní číslo. Pokud jste do té doby nevěděli, kdo se pod ním skrývá, máte velkou šanci to zjistit. Zjistíte jméno, zadáte ho do googlu místo telefonu a ejhle! Najednou víte, ve kterém městě ten člověk bydlí či pro jakou firmu pracuje. Máte-li štěstí, najdete i fotku, případně fotku dětí, manžela, kamarádky, …

Už vám to přijde jako příliš informací? Mělo by! Nikdy totiž nevíte, kdo se na internetu může skrývat. Nikdy netušíte, které individuum si vás či vaše děti vyhlídne jen proto, že zjistí, že bydlíte ve stejném městě. Už kvůli našim dětem bychom si měli dávat pozor na to, co o sobě na internetu prozrazujeme. Děti napodobují chování svých rodičů. A když uvidí, že vy se nezdráháte prozradit své jméno, věk, bydliště, …, můžou to udělat také tak. A stát se obětí nějakého pedofila.

Pokud mi stále nevěříte, podívejte se na video na stránkách seznamsebezpecne.cz. Ale předem vás upozorňuji – není to pro slabé povahy! Až video shlédnete, možná budete zděšeni, nakolik jste byli neopatrní. Nebo si řeknete – ještěže si chráním své soukromí.

Do které kategorie patříte právě vy?