Už je ten stres tady

Nevím, jestli to dopadá na všechny stejně, ale já jsem na tom tak každý rok. Vánoce – moje nejoblíbenější svátky v roce. Letos budou, ale o něco krásnější, jelikož se nám loni 22.11.2004 narodil malý Tomášek. Doma měl už staršího, devítiletého bráškuTeprve teď jsem ale poznala, jak dokonale vyzrát na stres.
Není nad vycházku!
Náš mozek potřebuje přísun čerstvého kyslíku. Ačkoli tvoří jen zhruba 2% naší tělesné váhy, spotřebuje cca 40% vdechnutého kyslíku. To vysvětluje, proč jsme po dlouhém sezení v uzavřených místnostech tak unavení a nepozorní.
Pokuste se přinejmenším jednou denně svůj mozek provětrat. Při sportu se nám mozek mnohem lépe okysličuje a získává novou energii. Tím docílíme toho,že naše pamět začne trvale dosahovat lepších výsledků.

Bystří po zelenině!
K lepší paměti se můžeme regulérně projíst. Zeleně zbarvená zelenina, např.: brokolice, salát, zahradní bylinky zlepšují využití vdechnutého kyslíku, protože obsahují listovou zeleň chlorofyl, která váže kyslík.
Důležitou látku pro mozek mají v sobě rajčata. Proto si udělejte občes zeleninový salát.
Hodně taky zabírá pití vody, alespoň dva litry denně, vhodná je například jablečná štáva, která dodává mozku přesně ty látky, které potřebuje.

Užitečné procvičení mozku:
Sepište si na lístek seznam s nákupem a naučte se ho nazpamět.
Počítejte z hlavy – nesahejte hned po kalkulačce, když něco potřebujete spočítat.
Luštěte křížovky – náročnější hry nás udržují duševně fit.

Sama z vlastní zkušenosti vím, že všechno tak nejde, ale opravdu, pokud si všechno rozvrhnete dopředu, tak budete mít krásné vánoce.