Síla měsíce – Postavení Měsíce ve Zvěrokruhu

V minulém příspěvku jsem vás informovala o vlivu měsíčních rytmů na náš život, jak můžeme využít vliv úplňku, ubývajícího Měsíce, novoluní a přibývajícího Měsíce v náš prospěch…Neméně důležité je však i postavení Měsíce ve Zvěrokruhu. Jeho znamení známe snad všichni, ale už ne všichni si uvědomují, jak jednotlivá znamení ovlivňuje naše tělo a jak tohoto vlivu můžeme využívat, abychom se cítili lépe.

Měsíc probíhá znameními Zvěrokruhu přibližně 28 dní, přičemž se v každém znamení zdrží asi jen dva a půl dne.
Všechno, co uděláte ve prospěch části těla, která je řízena znamením, jímž Měsíc právě prochází, je účinnější než v jiných dnech. Všechno, co zvlášť zatěžuje nebo namáhá oblast těla, která je řízena znamením, jímž Měsíc právě prochází, působí škodlivěji než v jiných dnech.

Beran – ovlivňuje hlavu, mozek, oči a nos (smyslové orgány)
Býk – má vliv na hrtan, štítnou žlázu, zuby, čelist, mandle a uši
Blíženci – ramena, paže, ruce (plíce)
Rak – hruď, plíce, žaludek, játra, žlučník
Lev – srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny
Panna – trávicí orgány, nervy, slezina, slinivka břišní
Váhy – boky, ledviny, močový měchýř
Štír – pohlavní orgány, močovody
Střelec – stehna, žíly
Kozoroh – kolena, kosti, klouby, kůže
Vodnář – holeně, žíly, systém žláz
Ryby – nohy, prsty u nohou

Všimli jste si někdy, že v určité správné chvíli lze docílit výrazně pozitivnějšího účinku, zatímco o den později se dostaví spíše neúspěch? Například: když se provede operace v obličeji krátce před novoluním, je úspěch mnohem větší než jen o několik dní později při přibývajícím Měsíci (např. odstranění mateřských znamének). Nebo že je masáž ramen nejúčinnější, když Měsíc stojí ve znamení Blíženců? Nebo že je pro vás horská túra mnohem náročnější ve dnech, kdy Měsíc stojí ve znamení Lva a působí na srdce a krevní oběh? Nebo (to znáte určitě všechny) že nám účes od kadeřnice zrovna nesedl jako jindy (či trvalá špatně chytla nebo se barva na vlasy brzy vymyla)? Nebo že nás bolí hlava, když se ohlašuje znamení Býka? Že těžko snášíme tučná jídla v Blížencích, Vahách a Vodnáři?

Dříve lidé vyrůstali a žili v souladu s měsíčním kalendářem, aniž by ho potřebovali, protože jim příroda mnoha signály zřetelně naznačila proměnu jednoho znamení v druhé.
Dnes tyto signály už zřejmě nejsme schopni registrovat, ale proč si nevzít na pomoc lunární kalendář a vyzkoušet vliv Měsíce na vlastní kůži? Nemáte co ztratit a dost možná, že budete opravdu příjemně překvapeni výsledkem !!!