Minor získal hlavní cenu na prestižním polském festivalu

Inscenace Z knihy džunglí v režii Jiřího Adámka získala hlavní cenu na XXIV. ročníku prestižního Mezinárodního festivalu loutkářského umění (Międzynarodowy Festiwal Sztuki Lalkarskiej), který pořádá polské divadlo Teatr Lalek Banialuka ve městě Bielsko-Biała. Letošní ročník se konal ve dnech 22. – 26. května.

Odborná jury festivalu se rozhodla udělit inscenaci cenu za nalezení inovativního způsobu, jak přistupovat k nejmladšímu publiku“.

Porota pracovala ve složení režisér Janusz Ryl-Krystianowski (PL), kritička a historička Ida Hledíková (SK), režisér a sénograf Aleksander (PL), kritik Tadeusz Kornaś (PL). Kromě jury divadelních odborníků fungovala na festivale i studentská a dětská porota.

Inscenace Z knihy džunglí patří mezi nejúspěšnější tituly divadla Minor – autorka výpravy Kristýna Täubelová získala Cenu Alfréda Radoka za rok 2007 a na 19. ročníku festivalu Mateřinka 2007 v Liberci získala inscenace tři ocenění, a to cenu za režii pro Jiřího Adámka, za výpravu pro Kristýnu Täubelovou a poprvé udílené Čestné uznání za nejlepší inscenaci v kategorii pro děti 5 – 7 let.

Rudyard Kipling – Jiří Adámek

Z knihy džunglí

Poslyšte píseň o statečném mungovi jménem Riki-tiki-tavi

Libreto, režie a hudba: Jiří Adámek
Výprava: Kristýna Täubelová
Hudební spolupráce a závěrečný hymnus: Jan Matásek
Dramaturgie: Petra Zámečníková

Hrají: Ilona Semrádová, Kateřina Tichá, Václav Krátký, Jan Matásek, Pavol Smolárik

Divadlo Minor,Vodičkova 6, 110 00 Praha 1, www.minor.cz.