Jste unavené? Choďte tančit!

Jsem na mateřské dovolené, tak vím, že volného času nemá žádná maminka nazbyt. Respektive někdy tomu je tak, že nemá volný čas během dne žádný a má ho, až když dítě spí. Logicky je ho nejvíc v noci, kdy jsme unavené, někdy řešíme resty ze dne, jindy si uděláme čas na partnera a nejčastěji spíme…Takže co s tím?
Pro spokojenost rodiny i dítěte by měla být spokojená i matka. A jak to udělat? Každá máme svůj způsob, jak si udělat radost a každé vyhovuje něco jiného. Já jsem si řekla, že budu chodit na břišní tance. Každý týden na hodinu a půl. Důvod byl jednoznačný – bolely mě hrozně záda a slyšela jsem, že tance pomáhají. Vypravila jsem se tam jeden pátek na zkoušku. Lekce se totiž musely platit předem a já jsem nechtěla riskovat, že zaplatím a nebudu pak chodit. Ale byla jsem mile překvapená, po první lekci jsem okamžitě zaplatila i zbývajících 11 lekcí a začala se na pátky těšit.
Nejen, že jsem se zbavila letité bolesti bederní páteře, ale našla jsem skvělý kolektiv ženských, kde se nejen tančilo, ale probíraly se různé problémy a dozvěděla jsem se spoustu pro mě nových informací. A taky jsem našla místo, kde jsem se mohla svěřit a dostala jsem rady na řešení. Účinek tanců na moji vnitřní rovnováhu poznal i manžel, protože mi jednou řekl: „Já jsem tak rád, že jsi začala tančit, máš teď daleko lepší náladu než dřív.“ A měl pravdu, z hodin jsem se domů vracela ve výborné náladě, už jsem nebyla podrážděná na dceru a na manžela a měla jsem pochopení i pro jejich nálady.
Je pravda, že mám štěstí na babičky, obě jsou ochotné hlídat kdykoliv, když mají čas, takže nebyl problém se domluvit na hodině a půl týdně. Ale i kdybych bydlela jinde, než mí rodiče a rodiče mého manžela, tak bych se buď domluvila s manželem, anebo s kamarádkou, nebo si našla paní na hlídání. Stojí to za to, věřte.
Protože i když jste na mateřské dovolené, neznamená to, že musíte být 24 hodin se svými dětmi. Když si uděláte čas i na sebe, budete lépe naladěni a pozná to i vaše okolí. A stačí dobře využitá hodina týdně, to není tak moc, abyste ji nemohli obětovat.