Upečte si cheesecake pro každou příležitost

Už vám dochází nápady co upéct? Vyzkoušejte cheesecake, hodí se pro každou příležitost a jenom se po něm zapráší.

Cheesecaky jsou skvělé a moc dobré. Hodí se skutečně pro každou příležitost. Já jsem inspiraci hledala v knize Hannah Milesové Božský cheesecake, která je navíc doplněna úžasnými fotografiemi Stevea Paintera.

Co je to cheesecake?

Základem je sušenkové těsto s máslem nebo pečené těsto s tvarohovým sýrem a ovocem.

V kuchařce najdete tři typy cheesecake – pečené, s želatinou, chlazené

Vybrat si můžete recept klasický, ovocný, pro mlsouny, pro labužníky, na večírek nebo z celého světa. V úvodu se seznámíte s různými typy cheesecaku a se surovinami, které budete potřebovat. Také tady nechybí rady a triky pro dokonalý výsledek nebo jak uchovávat cheesecaky v případě, že vám něco zbude.

Já jsem vyzkoušela:

Cheesecakové řezy s drobným ovocem

Budete potřebovat:

sušenkový základ:

náplň:                   

Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky si rozmixujeme, přidáme rozehřáté máslo a hnětením spojíme. Do formy (já použila klasickou kulatou) si dáme pečící papír. Sušenkový základ přendáme do formy a rukou rozprostřeme po celém dně. Pečeme v předehřáté formě 10 -12 minut.

(Přiznám se, že na tento krok jsem zapomněla. Sušenkové základy totiž nikdy nepeču. ) Necháme vychladnout.

V menším hrnci si připravíme ovoce. Přidáme trochu vody, mrazené ovoce (může být i čerstvé), cukr a vaříme do úplného rozvaření a zhoustnutí. Pokud vám vadí drobná semínka z ovoce, přecedíme ovoce přes jemné sítko a necháme vychladnout.

Ve velké míse smícháme prošleháme mascarpone a créme fraiche, přidáme vychladlé ovoce a podle potřeby dosladíme cukrem. Všechno dobře promícháme.

Náplň navrstvíme na sušenkový korpus a dobře uhladíme. Vložíme do ledničky a necháme dobře vychladit. V receptu je tedy, že cheesecake dáme do mrazáku ztuhnout a před podáváním vyndáme a necháme rozmrazit.

Před podáváním dozdobíme řezy drobným čerstvým ovocem a můžeme podávat. Pokud na vás ovšem také něco zbyde… Jako u nás…

A zpátky ke knize

Název knihy opravdu sedí, božský cheesecake. Na výrobu je jednoduchý a konečný výrobek dokonalý. Recepty jsou napsány srozumitelně a najdete v nich vše potřebné. Seznam surovin, pracovní postup a počet porcí. Autorka se s vámi také podělí čím, nebo jak se sama, nechala inspirovat k upečení každého cheesecake. Prozradí také, který měl obrovský úpěch v soutěži MasterChef, které se zúčastnila.

Z kuchařky jsem nadšená. Recepty jsou dokonalé a vybrat jenom jeden z 60 bylo opravdu těžké. Co mě překvapilo nejvíce, byl recept na cheesecaky s popcornem a cheesecaková lízátka. Ty se teda líbily hlavně dětem, ale bohužel nemám formu na lízátka.

Rozhodně si nenechte ujít dezerty s tvarohovo-sýrovou náplní na lahodném sušenkovém základu. Je jedno jestli si vyberete ten klasický, ovocný, pečený, s želatinou nebo chlazený. Všechny budou mít úspěch.

Přeji dobrou chuť!